Lesmateriaal over octrooien

Meer artikelen
zoeken in espacenet

Voor studenten en onderzoekers in het hoger onderwijs is octrooilesmateriaal beschikbaar.

Kennis over octrooien en octrooipublicaties is voor hen van belang tijdens maar ook na hun studie, zeker wanneer ze een eigen onderneming starten. Het lesmateriaal toont de 2 verschillende functies van het octrooisysteem: kennisbescherming én informatie- en inspiratiebron.

  Lesmodule ThatsIP

  ThatsIP is een lesmodule over intellectueel eigendom, speciaal voor studenten uit het hoger onderwijs. De module, ontwikkeld door Octrooicentrum Nederland en het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP), staat open voor iedereen die wil leren over intellectueel eigendom. Lees meer over ThatsIP of ga direct naar de lesmodule. De gratis tool voor intellectuele e-learning ThatsIP is nu ook beschikbaar voor internationale studenten. Raadpleeg de Engelse versie.

  Zoeken in octrooien

  Zoeken in octrooien kan via octrooidatabank Espacenet. Klik op onderstaande afbeelding voor een lijst met instructievideo's over hoe u effectief zoekt in deze octrooidatabank.

  Screenshot Zoeken in octrooien

  Onderwijsmodules voor hoger onderwijs

  Voor studenten in het hoger onderwijs hebben wij de module 'Octrooien! Een introductie voor het hoger onderwijs’ ontwikkeld. De module is beschikbaar in het Nederlands en (deels) in het Engels. Een octrooitoets sluit deze onderwijsmodule af. 'Octrooien! Een introductie voor het hoger onderwijs' mag vrij gebruikt worden binnen het onderwijs; het is echter verboden de module commercieel te verhandelen.

  Contactpersonen voor octrooionderwijs

  Wilt u meer weten over ons lesmateriaal of de octrooitoets? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers:

  • Alfons Laudy, accountmanager Hogescholen, email: alfons.laudy@rvo.nl
  • Peter van Dongen, accountmanager Universiteiten, email: peter.vandongen@rvo.nl
   U kunt hen ook telefonisch bereiken. Bel 088 042 42 42 (kies 4 en dan 2).

  Service menu right