Lesmateriaal over octrooien

Meer artikelen
zoeken in espacenet

Wij stellen octrooilesmateriaal beschikbaar voor studenten en onderzoekers in het hoger onderwijs.

Kennis over octrooien en octrooipublicaties is voor hen van belang tijdens maar ook na hun studie, bijvoorbeeld wanneer ze een eigen onderneming starten. Het lesmateriaal laat zien dat het octrooisysteem 2 verschillende functies heeft: kennisbescherming én bron van informatie en inspiratie.

Lesmodule That's IP

Octrooicentrum Nederland ontwikkelde samen met het Benelux Bureau een lesmodule That's IP. Deze module is specifiek ontwikkeld voor studenten uit het hoger onderwijs, maar staat open voor iedereen die wil leren over intellectueel eigendom. Bekijk de module op de website van That's IP.

Zoeken in octrooien

Zoeken in octrooien kan via octrooidatabank Espacenet. Klik op onderstaande afbeelding voor een lijst met instructievideo's over hoe u effectief zoekt in deze octrooidatabank.

Screenshot Zoeken in octrooien

Onderwijsmodules voor hoger onderwijs

Voor studenten in het hoger onderwijs hebben wij de module 'Octrooien! Een introductie voor het hoger onderwijs’ ontwikkeld.Deze is te vinden bij Download, onderaan deze pagina. De module is beschikbaar in het Nederlands en (deels) in het Engels. Een octrooitoets sluit deze onderwijsmodule af. 'Octrooien! Een introductie voor het hoger onderwijs' mag vrij gebruikt worden binnen het onderwijs; het is echter verboden de module commercieel te verhandelen.

Contactpersonen voor octrooionderwijs

Wilt u meer weten over ons lesmateriaal of de octrooitoets? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers:

  • Alfons Laudy, accountmanager Hogescholen
  • Peter van Dongen, accountmanager Universiteiten
    U kunt hen bereiken. Bel 088 042 42 42 (kies 5 en dan 3).

Download:

Service menu right