Zoekadvies om in octrooidatabanken te zoeken | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Zoekadvies om in octrooidatabanken te zoeken

30-03-2021

U hebt een idee voor een nieuw product en wilt weten welke vergelijkbare vindingen in de octrooidatabanken staan.

Octrooidatabanken bevatten miljoenen octrooipublicaties waaruit bijvoorbeeld blijkt wat er al eerder is uitgevonden. Ons zoekadvies helpt u gericht te zoeken in Espacenet, een vrij toegankelijke databank met 90 miljoen octrooipublicaties uit de hele wereld.

Hoe vraagt u het zoekadvies aan?

In het aanvraagformulier voor een zoekadvies omschrijft u uw uitvinding of idee zo nauwkeurig mogelijk. U hoeft geen technische details te noemen. Met een bondige omschrijving komen we vaak al een heel eind. Binnen 1 week ontvangt u van ons per e-mail uw zoekadvies. Daarin staan classificatiecodes die u kunt gebruiken om naar vindingen te zoeken die overeenkomen met uw uitvinding.

Voor wie is het zoekadvies bedoeld?

Het zoekadvies is bedoeld voor het mkb (<250 werknemers) met een technische vinding of voor particulieren met een technische vinding én een businessplan om deze op de markt te brengen. Voldoet u niet aan deze omschrijving? Maak een andere keuze.

Geheimhoudingsplicht

Alle octrooimedewerkers hebben geheimhoudingsplicht. Dat betekent dat u vrij met hen kunt spreken over uw idee of uitvinding.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.