Service menu right

Handelsnaam

Een handelsnaam is de (bedrijfs)naam van een onderneming die bijvoorbeeld in de statuten van een bv of nv staat. Door deze naam actief te gebruiken in het economisch verkeer, heeft u het handelsnaamrecht.

Het handelsnaamrecht geeft u regionale, dus plaatselijke bescherming in Nederland. Registreren doet u bij de Kamer van Koophandel. Dit is niet verplicht.

Nieuwe handelsnaam

Een nieuwe handelsnaam mag niet in conflict komen met een bestaande handelsnaam of een bestaand merkrecht. Om conflicten met bestaande merkrechten te voorkomen, kunt u het merkenregister (laten) raadplegen. Meer informatie vindt u bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP).

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.