Wat kunt u met het zoekresultaat? | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Wat kunt u met het zoekresultaat?

01-03-2021

Als u in de octrooidatabank Espacenet octrooidocumenten zoekt, krijgt u de resultaten te zien in een lijst. Alle documenten in deze resultaatlijst voldoen aan uw zoekopdracht. U kunt de documenten direct bekijken en er zijn nog enkele handige functies.

Onderstaande instructies hebben betrekking op de oude (Nederlandstalige) versie van Espacenet.

  Resultaatlijst bladeren en sorteren

  De resultaatlijst die na het zoeken verschijnt kunt u op verschillende manieren weergeven en sorteren. Bekijk het instructiefilmpje over de resultatenlijst.

  RSS feed maken

  Door de resultaatlijst om te zetten in een RSS feed, krijgt u regelmatig een geactualiseerde lijst waarin ook de meest recente octrooidocumenten staan. Bekijk het instructiefilmpje over de RSS feed.

  Zoekresultaten downloaden

  U kunt de resultatenlijst downloaden naar uw eigen computer. Bekijk het instructiefilmpje over het downloaden van de resultatenlijst.

  Mijn Octrooilijst

  Tijdens het zoeken kunt u gevonden documenten bewaren in ‘Mijn Octrooilijst’. Hier kunt u documenten uit verschillende resultaatlijsten bewaren voor nadere bestudering. Bekijk het instructiefilmpje over Mijn Octrooilijst.

  Octrooidocument bekijken en downloaden

  Als u klikt op de titel van document in de resultaatlijst dan komt u in de documentweergave. U ziet de eerste pagina van een octrooidocument met titel, meestal een samenvatting en een afbeelding en alle bibliografische gegevens. U kunt de volgende pagina's bekijken met de volledige tekst en alle afbeeldingen. Bekijk het instructiefilmpje over octrooidocumenten bekijken en downloaden.

  Hulp nodig?

  • Het zoeken in octrooidatabanken vraagt handigheid. Meer informatie hierover vindt u in de handleiding Espacenet.
  • Wij kunnen u helpen met bijvoorbeeld workshops en advies. Wij zoeken bijvoorbeeld classificatiecodes voor de techniek waarin u geïnteresseerd bent. Daarmee kunt u gerichter zoeken.

  Bent u tevreden over deze pagina?

  Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
  Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
  De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.