Service menu right

Onderwijs op de kaart - O2LAB

22-10-2020

O2LAB heeft het aanbod van ondernemend en ondernemerschapsonderwijs in Nederland geïnventariseerd. Onze ambitie is het totale aanbod in kaart te brengen, van basisschool tot en met universitair onderwijs en post initieel onderwijs en praktijkcursussen voor ondernemers.

Het resultaat is een interactieve kaart, aangekondigd als ‘Studiegids Ondernemerschapsonderwijs’. Daarop vindt u het overzicht van opleidingen, minors en keuzedelen van verschillende lesmethodes en trainingen van erkende onderwijsinstellingen en commerciële aanbieders. De kaart is bedoeld voor studenten, docenten, decanen en iedereen die zoekt naar informatie over waar je ondernemerschapsonderwijs kunt volgen.

Eerste versie

De eerste versie zet het aanbod zo compleet mogelijk op de kaart, maar is nog niet compleet. De focus ligt nu dus op welk aanbod en waar het te vinden is. In de komende periode wordt de kaart in enkele fases verder aangevuld, met meer informatie en (kwalitatieve) beschrijvingen.

Bekijk de interactieve kaart (Studiegids)

Staat uw opleiding of aanbod nog niet op de kaart, of wilt u nog informatie aanvullen? Ga naar de interactieve kaart - Studiegids.

Over de inventarisatie

De basis van de kaart was de inventarisatie door IVA Tilburg. Er is daarbij zo veel mogelijk gebruik gemaakt van beschikbare onderwijsdata van DUO en SBB. We zijn ons ervan bewust dat diverse partijen ondernemerschap breder of smaller kunnen interpreteren en dat het aanbod omvangrijk en veranderlijk is.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.