Service menu right

Health Deal voor beslisondersteuning in de oncologie

De ministers Schippers (Volksgezondheid) en Kamp (Economische Zaken) tekenende samen met een groot aantal partijen op 8 juni 2016 een ‘Health Deal’ voor beslisondersteuning in de oncologie.

De wetenschap rondom de oncologie ontwikkelt zich razendsnel. De effectiviteit van behandelingen tegen kanker verschillen van persoon tot persoon. De hoeveelheid aan beschikbare informatie maakt het haast onmogelijk om deze altijd op het juiste moment ter beschikking te hebben. Hierdoor is het mogelijk dat individuele patiënten niet altijd de behandeling krijgen die voor hen optimaal werkt. Bij onderbehandeling worden de gewenste gezondheidsresultaten niet behaald, terwijl bij overbehandeling de belasting voor de patiënt en de kosten hoger zijn dan nodig.

Ondertekening van de Health Deal oncologie

Beste keuze voor behandeling door slimme systemen

IT- gebaseerde beslisondersteuning kan erbij gaan helpen om de relevante kennis op het juiste moment, op een handige manier ter beschikking te hebben. Dit ondersteunt artsen en patiënten in het maken van de beste keuze voor een behandeling. Daarnaast kan Nederland zo zijn vooraanstaande positie behouden op het gebied van data en medische technologie.

De komende jaren zetten alle betrokken partijen (patiëntenorganisaties, bedrijven, ziekenhuizen, zorgverzekeraars, netwerk- en kennisinstellingen en overheid) zich op hun eigen terrein in om, met de ontwikkeling van slimme beslisondersteunende systemen, de oncologie in Nederland te verbeteren.

Ondertekenaars

De Health Deal is ondertekend door de ministeries van VWS en EZ, initiatiefnemers Medical Research Data Management (MRDM) en IBM Nederland, het Academisch Medisch Centrum, het Nederlands Kanker Instituut Antoni van Leeuwenhoek, Stichting Medisch Centrum Haaglanden en Bronovo-Nebo, Coöperatie VGZ, Zilveren Kruis, Menzis, Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties, Health-RI, Integraal Kankercentrum Nederland, Dutch Institute for Clinical Auditing en Universiteit Twente.

Download:

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.