Topsectoren | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Topsectoren

Topsectoren zijn gebieden waar het Nederlandse bedrijfsleven en onderzoekscentra wereldwijd in uitblinken. Het bedrijfsleven, universiteiten, onderzoekscentra en de overheid werken samen aan kennis en innovatie om deze positie nog sterker te maken. Daar kunt u ook van profiteren.

Binnen iedere Topsector hebben de partijen zich gebundeld in Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI). De TKI’s hebben onderzoeksagenda’s en doelstellingen opgesteld voor de komende jaren. De uitwerking is gestart.

Samenwerken en innoveren

Iedere innoverende ondernemer kan aansluiten bij de Topsectoren. Dat geldt ook voor mkb-ondernemers. Iedere Topsector heeft eigen mogelijkheden waar bedrijven gebruik van kunnen maken. U kunt denken aan financiering van uw R&D-projecten (research & development), onderzoekers inhuren voor uw innovatieproject of samenwerkingspartners vinden.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.