Service menu right

Valorisatie: artikelen

Overzicht van artikelen met interviews en ervaringen over Valorisatie.

Valorisatie en start-ups

De missie van Brainport Eindhoven is om zoveel mogelijk startende hightechbedrijven aan de juiste ondersteuning te helpen zodat ze groter en succesvol kunnen worden. Dat doen ze door middel van beproefde valorisatietrajecten, gesteund door verschillende partners waaronder de TU/e. Lees het artikel '5 vragen over valorisatietrajecten' op brainport.nl.

Ondernemerschap biedt perspectief op arbeidsmarkt

Tijdens de StartupDelta Summit kwamen overheden, onderwijsinstellingen en bedrijfsleven samen om met elkaar in gesprek te gaan om het Nederlandse systeem voor startups en scale-ups verder te helpen. Ook valorisatiecentra waren actief betrokken. "We willen onze studenten laten zien dat het ondernemerschap een reëel arbeidsmarktperspectief is," zegt Geert-Jan Sweers van het Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Lees het artikel op Science Guide.

Incubators helpen start-ups

Wie een innovatief bedrijf wil beginnen, hoeft niet meer te vluchten naar Silicon Valley. In heel Nederland helpen incubators start-ups met ondernemen, zoals het Brabantse Starterslift. Directeur Edward van de Pol vertelt in een artikel van Forum hoe initiatieven zoals Starterslift start-ups vooruit helpen.

Valoriseren loont

Bright people, bright ideas! Maar, goede ideeën, die kun je niet eten. Daarom heeft Brightlands een eigen valorisatie-team dat wetenschappers helpt waarde te creëren met goede ideeën. Brightlands Chief Valorisation Officer Henri Theunissen vertelt in het Brightlands artikel 'Valoriseren loont!' waarom en hoe ze dat doen.

Excelleren is een must

Universiteiten moeten kijken waar ze internationaal echt in uitblinken. Specialisatie en selecteren op excellentie is een must. Het onderwijs op universiteiten kan gerust heel breed blijven, maar voor valorisatie geldt: pick the winners. Lees het interview met Fred Dom, voorzitter adviescommissie Valorisatie, in HO Management.

Benut kennis alfa en gamma

Vanuit de academische wereld ontstaan veel start-ups. Anton Pijpers, voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Utrecht, ziet vooral kansen voor bedrijven die kennis uit verschillende wetenschappelijke vakgebieden combineren. "Er is geen product uit de bètawetenschappen of life sciences te vinden dat niet ook kennis uit de alfa- of gammastudies benut." Lees hoe ondernemers de kennis van alfa- en gammawetenschappen benutten.

Hoe vermijd je de valley of death?

We zijn in Nederland kampioen ‘bedrijfje beginnen’. Maar zonder strakke voorbereiding stranden de meeste ondernemersinitiatieven binnen een paar jaar in de beruchte valley of death. Gedegen ondernemerschapsonderwijs op universiteiten en hogescholen kan hier verandering in brengen. Lees het artikel in HO Management met Dap Hartmann (TU Delft) en Edward van de Pol (Starterslift) over ondernemend leren.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.