Hernieuwbare energie in ontwikkelingslanden | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Hernieuwbare energie in ontwikkelingslanden

Om hernieuwbare, duurzame energie in ontwikkelingslanden voor iedereen toegankelijk te maken, zijn investeringen, succesvolle businessmodellen, extra capaciteit, beleid en regelgeving noodzakelijk.

Wilt u meewerken aan toegang tot betaalbare, betrouwbare en duurzame energie voor mensen in ontwikkelingslanden? Wij stimuleren innovatieve projecten van bedrijven, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties met verschillende regelingen. Bekijk de volgende programma's voor meer informatie.

Inspiratie opdoen?

Lees de ervaringen van ondernemers over hun deelname aan hernieuwbare energieprojecten.

Programma's en financiering

Is uw organisatie een bedrijf, ngo of financiële instelling? En wilt u bijdragen aan toegang tot hernieuwbare energie voor elektriciteit of schoon koken in ontwikkelingslanden? Dan biedt SDG7 Results u ondersteuning. We betalen de subsidie achteraf uit, op basis van het aantal bereikte huishoudens.

Bent u ondernemer en wilt u zakendoen in een opkomende markt of ontwikkelingsland? Bijvoorbeeld met hernieuwbare energieprojecten zoals zonne-energie en windenergie systemen? DGGF ondersteunt u met financiering, leningen, participaties, garanties, exportkredietverzekeringen en exportfinancieringen.

EnDev geeft huishoudens, sociale instellingen en mkb-bedrijven in Afrika, Latijns-Amerika en Azië blijvend toegang tot moderne, hernieuwbare energietechnologieën en -diensten. EnDev is een samenwerkingsverband tussen een aantal Europese landen onder leiding van RVO en de Duitse ontwikkelorganisatie GIZ.

Bent u actief op het gebied van hernieuwbare energie? En wilt u voor 1 of 2 jaar graag een jonge professional in dienst nemen? YEP Energy biedt financiële ondersteuning voor bedrijven die jonge experts willen aannemen voor projecten in ontwikkelingslanden.

Clean Cooking ondersteunt organisaties uit de kookenergie-sector in Bangladesh en enkele Afrikaanse landen. Deze organisaties zorgen ervoor dat mensen toegang hebben tot schone kooktoestellen. RVO focust op capaciteitsversterking via het EnDev programma, in samenwerking met ontwikkelorganisaties. Clean Cooking heeft geen subsidieregeling.

Met ETF ondersteunen wij het Midden-Oosten en Noord-Afrika (de MENA-regio) bij hun overgang naar duurzamere energie. ETF-projecten richten zich op samenwerking op beleidsniveau. In deze landen kunnen lokale overheden en overheidspartners, en Nederlandse diplomaten en ambassadepersoneel, advies krijgen en zo hun kennis uitbreiden.

EET is een trainingsprogramma met een traineeship in Nederland voor managers binnen de energiesector uit Aruba, Brazilië, Curaçao en Mexico. Heeft uw bedrijf interesse in een trainee, of heeft u een deelnemer op het oog? Lees dan verder voor meer informatie.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.