Klimaatactie in ontwikkelingslanden | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Klimaatactie in ontwikkelingslanden

Nederlandse kennis en ervaring zijn van groot belang om klimaatverandering tegen te gaan en de gevolgen ervan te beperken. Door te investeren in innovatieve oplossingen en klimaatbestendige infrastructuur, ondersteunen we de mensen die het hardst worden getroffen.

Wilt u meewerken aan duurzame oplossingen voor mensen in ontwikkelingslanden? We nodigen bedrijven en kennisinstellingen uit om bij te dragen in sectoren  en landen waar we het verschil kunnen maken. Bekijk de volgende programma's om te zien hoe u kunt bijdragen.

Inspiratie opdoen?

Lees de ervaringen van ondernemers over hun deelname aan klimaatprojecten.

Programma's en financiering

Het programma verbetert de voedselzekerheid in ontwikkelingslanden door gebruik te maken van satellietgegevens. G4AW levert bijvoorbeeld digitale oplossingen die boeren weerbaar maken tegen de gevolgen van klimaatverandering. Het Netherlands Space Office voert het programma uit.

Bent u ondernemer en wilt u zakendoen in een opkomende markt of ontwikkelingsland? Bijvoorbeeld met hernieuwbare energieprojecten? DGGF ondersteunt u met financiering, leningen, participaties, garanties, exportkredietverzekeringen en exportfinancieringen.

Is uw organisatie een bedrijf, ngo of kennisinstelling? En wilt u samenwerken in een publiek-privaat partnerschap om bij te dragen aan de beëindiging van honger, de promotie van duurzame landbouw, en beter werk en inkomen voor jongeren en vrouwen? Dan biedt SDGP u ondersteuning.

Bent u een Nederlandse ondernemer? En wilt u meer internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen? Bijvoorbeeld door het verduurzamen van de productie. Dan kunt u samen met maatschappelijke organisaties de risico’s en misstanden aanpakken in uw waardeketen. FVO ondersteunt u daarbij.

ETF ondersteunt het Midden-Oosten en Noord-Afrika bij hun overgang naar meer duurzame energie. De projecten richten zich op samenwerking op beleidsniveau. Lokale overheden en overheidspartners, en Nederlandse diplomaten en ambassadepersoneel kunnen advies krijgen en zo hun kennis uitbreiden.

EnDev geeft huishoudens, sociale instellingen en mkb-bedrijven in Afrika, Latijns-Amerika en Azië blijvend toegang tot moderne, hernieuwbare energietechnologieën en -diensten. EnDev is een samenwerkingsverband van een aantal Europese landen onder leiding van RVO en de Duitse ontwikkelorganisatie GIZ.

Bent u een Nederlandse ondernemer? En biedt u producten en diensten aan op het gebied van hernieuwbare energie? ICEP ondersteunt u bij het zakendoen in het buitenland, door het organiseren van handelsmissies en matchmakingevenementen.

EET is een trainingsprogramma met een traineeship in Nederland voor managers binnen de energiesector uit Aruba, Brazilië, Curaçao en Mexico. Heeft uw bedrijf interesse in een trainee, of heeft u een deelnemer op het oog? Lees dan verder voor meer informatie.

Is uw organisatie een bedrijf, ngo of financiële instelling? En wilt u bijdragen aan toegang tot hernieuwbare energie voor elektriciteit of schoon koken in ontwikkelingslanden? Dan biedt SDG 7 Results u ondersteuning.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.