Waar moet je zijn als start-up met internationale ambities? | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Waar moet je zijn als start-up met internationale ambities?

08-09-2020

Internationalisering is belangrijk in het groeiproces van elke start-up. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geeft informatie over kansen op de internationale markt en over het start-up-ecosysteem in Nederland.

Interessante groeimarkten

Bent u nieuwsgierig welke landen voor u als start-up-ondernemer interessant zijn? Met onze landeninformatie geven wij aan welke sectoren kansrijk zijn voor buitenlandse investeerders en welke regels komen kijken bij het investeren in een ander land.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden in een land of regio? Neem contact op met onze adviseurs. Zij maken gratis een marktverkenning of landenvergelijking. Ook zoeken ze buitenlandse zakenpartners voor u en geven advies over subsidies en leningen.

In het SIB-coachingstraject kiest u een adviseur van een private organisatie met wie u wilt samenwerken. Samen onderzoekt u de mogelijkheden voor groeimarkten in het buitenland.

Kennis en netwerk op maat

Startup Officers Network

Het Startup Officers Network bestaat uit commissarissen, die de Nederlandse overheidsdiensten en gemeenten vertegenwoordigen. Ze kunnen u helpen om de juiste ingangen te vinden en te ontdekken welke mogelijkheden er zijn voor samenwerking.

Startup-liaison

Bekijk het onderstaande overzicht om te zien wat RVO voor u kan betekenen. Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact op met onze startup-liaison via 088 042 42 42.

Financiële steun

Mogelijk komt u in aanmerking voor een financiële regeling. Er zijn verschillende regelingen voor verschillende typen ondernemingen. Lees hier meer over op Starten van een onderneming.

Startup Information Desk

Start-ups met vragen over financiële ondersteuning vanuit de overheid kunnen bellen met de Startup Information Desk via telefoon 088 585 2222. U krijgt dan contact met een van de adviseurs van de Kamer van Koophandel.

Samenwerkingspartners

Samenwerken met een ander bedrijf kan een mogelijkheid zijn om te groeien als start-up. Met de Engelstalige test Ready to Team Up kunt u checken of uw start-up hiervoor geschikt is, of dat er nog werk te doen is.

Dutch Scale-up Growth Guide

Wilt u kijken of uw bedrijf klaar is voor de grote stap om te internationaliseren? Kijk eens op de Dutch Scale-up Growth Guide (Engelstalig). Die helpt start-ups met het kiezen van de juiste markt. U vindt er bijvoorbeeld informatie over tech-hubs in verschillende delen van de wereld.

TechLeap

TechLeap.nl (voorheen StartupDelta) is dé bron van kennis als het gaat om start-ups. Voor zowel de Nederlandse start-ups die naar het buitenland willen, als voor de buitenlandse start-ups die naar Nederland willen uitbreiden. TechLeap.nl is een publiek-privaat-initiatief. Alle start-up-initiatieven zijn er vertegenwoordigd. Neem bijvoorbeeld partijen als Startup Amsterdam, Brainport Eindhoven, Start up Gelderland en Brightlands. In het diagram over dit ecosysteem (pdf) ziet u meteen welke partijen allemaal een rol spelen in de start-up-wereld van Nederland.

Stichting Dutch Base Camp heeft coaches die met u meedenken en checken of u klaar bent voor het traject. Bij Dutch Base Camp draait het om het delen van voorbeelden uit de praktijk en ervaringen.

Ervaringsverhalen van start-ups en scale-ups

Lees het verhaal over Anouk Visser van Birds.ai, die haar netwerk uitbreidde tijdens een handelsmissie naar de Verenigde Staten. Of lees het verhaal van 3 vrouwelijke ondernemers die leiding geven aan internationaal opererende start-ups.

Wilt u op de hoogte blijven van onze praktijkverhalen? Abonneert u zich dan op onze nieuwsbrief.

Meer weten?

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.