Ondernemende vrouwen | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Ondernemende vrouwen

Vrouwelijke ondernemers opgelet: met 'Groei over grenzen' roepen het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) jou op om je internationale ambities te realiseren. Bedrijven die internationaal zakendoen zijn productiever, innovatiever en succesvoller. Maak daarom kennis met RVO en bekijk wat wij voor je kunnen doen.

Kijk terug: Talkshow 'Groei over Grenzen'

In de talkshow 'Groei over Grenzen' ging Ingelou Stol van Female Tech Heroes in gesprek met tafelgasten Judith Heikoop (CEO IME Medical Electrospinning) en Iris Soute (founder Picoo). Zij staan beiden aan het roer van een internationaal techbedrijf en deelden hun tips en ervaringen rond het oogsten van internationaal succes. Anastasia de Vries, adviseur bij RVO, was ook te gast. Zij vertelde hoe de Rijksoverheid ondernemers helpt bij hun internationale ambities. Heb je de talkshow gemist?

Bekijk nu de talkshow

Kom jij virtueel op de koffie bij de ambassadeur?

Ben je als vrouwelijke ondernemer met je bedrijf gevestigd in Nederland en heb je plannen om internationale stappen te maken? Of exporteer je al en wil je nieuwe markten verkennen?
Tijdens een virtuele koffieafspraak kun je jouw internationale ambities bespreken met een ambassadeur of consul-generaal. Zij kunnen jou ook informeren over de lokale manier van zakendoen en de plaatselijke wetgeving. En dankzij hun uitgebreide netwerk kunnen zij voor jou contacten leggen met potentiële agenten, distributeurs, producenten en afnemers. Twijfel niet en meld je aan via onderstaande knop!

Meld je aan voor de actie

Bekijk ook de video over 'Virtueel op de koffie bij de ambassadeur'. Hierin vertelt André Haspels, ambassadeur in de VS over de actie.

Vlogreeks Groei over Grenzen

Waarom zijn er in Nederland relatief zo weinig vrouwelijke ondernemers die internationaal zakendoen? In onze vlogreeks Groei over Grenzen gaat Jantien van der Laan op onderzoek uit. In onderstaande video spreekt ze Sara Liesker. Zij is voorzitter van Womensbizz, een landelijk netwerk voor vrouwelijke internationale ondernemers.

Bekijk ook de eerdere vlogs met Stefanie Knoors, Esther Janssen, Rixt Herklots, Ingelou Stol en Kristel Groenenboom in onze YouTube-afspeellijst Internationaal Ondernemende Vrouwen.

Ontdek subsidies en financieringen

RVO biedt ondernemers diverse subsidies en financieringsmiddelen aan. In de video hieronder vertelt Lotte Leufkens van CloudCuddle over haar ervaringen en hoe zij dankzij de SIB-voucher hulp heeft kunnen inschakelen bij haar internationale ambities.

Bekijk ook de video's met ondernemers Kristel Groenenboom, Kitty Verdel en Julia van Zanten in onze YouTube-afspeellijst Internationaal Ondernemende Vrouwen.

Laat je inspireren door vrouwelijke ondernemers

 • lees hoe Melanie Rieback de online securitywereld verandert.
 • Lotte Leufkens wil andere vrouwelijke ondernemers inspireren.
 • Silvia de Vaan strijdt tegen afvalbergen in opkomende economieën als India en Indonesië.
 • Ontdek hoe Elsbeth Rensen een eerste stap over de grens zette met etikettenleverancier Zolemba.
 • Bekijk hoe Tessa Duste en Nina Sickenga met Hrbs lokaal voedsel wereldwijd toegankelijk willen maken.
 • Laat je inspireren door het verhaal en de video van Shapol Majid van Khanem Fashion, die haar lingeriezaken in het Midden-Oosten succesvol uitbreidde.
 • Willemijn Wortelboer wil met RAW Paints de internationale verfindustrie verduurzamen. Lees haar verhaal.
 • Désirée Rasenberg heeft een drive om met Pure Jute bij te dragen aan een betere wereld.
 • 7 tips voor veilig digitaal netwerken

  Melanie Rieback is oprichter en CEO van Radically Open Security én ambassadeur van onze campagne Groei over Grenzen. Wat zijn haar 7 belangrijkste tips voor veilig digitaal netwerken?

 • Vrouwen aan zet in Gender e-zine

  Lees inspirerende verhalen van en over vrouwen in het Gender e-zine 2021. Zo kun je interviews lezen met de 'Groei over Grenzen-ambassadeurs' Melanie Rieback en Hester Le Riche.

 • Financier je start op de buitenlandse markt

  Wil je groeien met je bedrijf, dan kun je gebruikmaken van verschillende subsidie- en financieringsregelingen. Bekijk hoe RVO je kan helpen om te starten op een buitenlandse markt.

 • Kickstartvoucher: hulp tijdens corona

  Zijn jouw internationale activiteiten geraakt door de coronacrisis? Met een Kickstartvoucher krijg je korting op de inhuur van een adviseur. Samen gaan jullie aan de slag om de gevolgen te beperken.

 • Onderzoek best practices (pdf)

  Het ministerie van Buitenlandse Zaken en RVO publiceren een onderzoek naar buitenlandse 'best practices' van de overheid om internationalisering van vrouwelijke ondernemers te bevorderen.

(Digitale) evenementen

Agenda

Informatie per land

Landeninformatie

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.