Service menu right

Ondernemende vrouwen

Vrouwelijke ondernemers opgelet: met 'Groei over grenzen' roepen het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) jou op om je internationale ambities te realiseren. Bedrijven die internationaal zakendoen zijn productiever, innovatiever en succesvoller. Maak daarom kennis met RVO en bekijk wat wij voor je kunnen doen.

Ga mee op virtuele missie en verken het buitenlandnetwerk

Door de coronacrisis biedt RVO steeds meer diensten digitaal aan. Zo ook de handelsmissies. Waar je eerst een vlucht met hotel moest boeken om mee te gaan, kun je nu vanuit je bureaustoel aansluiten. Deelnemers aan eerdere virtuele missies gaven aan dat die makkelijker te combineren zijn met hun dagelijks werk en dat de matchmaking met zakenpartners efficiënter verloopt. Handelsmissies kunnen je helpen je kennis, netwerk en contacten te vergroten. Meedoen? Kijk voor alle virtuele missies in de evenementenagenda.

Benieuwd wat andere ondernemers eruit halen? Kristel Groenenboom vertelt over haar ervaringen met een missie.

Buitenlandnetwerk

Wil je zakendoen in het buitenland en ben je op zoek naar informatie over buitenlandse markten? Zoek je betrouwbare agenten of distributeurs? Het wereldwijde Buitenlandnetwerk kan je hierbij helpen. Je vindt meer informatie op onze Buitenlandnetwerk-pagina.

Benieuwd wat andere ondernemers vinden? Luister naar de ervaringen van Julia van Zanten met het Buitenlandnetwerk.

 

Vlog: Kristel Groenenboom over internationaal ondernemen

Onze vlogster Jantien interviewt in deze 1e 'Groei over Grenzen'-vlog Kristel Groenenboom, eigenaar en directeur van Container Service C. Zij spreekt Kristel over vrouwelijk ondernemerschap en grenzeloze ambities. En dat precies op de dag dat minister Sigrid Kaag langskomt voor een bedrijfsbezoek. Dat kan geen toeval zijn... Volg vanaf nu onze vlogreeks op deze pagina.

 

Laat je inspireren door vrouwelijke ondernemers

 • Ontdek hoe Elsbeth Rensen een eerste stap over de grens zette met etikettenleverancier Zolemba.
 • Bekijk hoe Tessa Duste en Nina Sickenga met Hrbs lokaal voedsel wereldwijd toegankelijk willen maken.
 • Laat je inspireren door het verhaal en de video van Shapol Majid van Khanem Fashion, die haar lingeriezaken in het Midden Oosten succesvol uitbreidde.
 • Willemijn Wortelboer wil met RAW Paints de internationale verfindustrie verduurzamen. Bekijk en lees haar verhaal.
 • Désirée Rasenberg heeft een drive om met Pure Jute bij te dragen aan een betere wereld.
 • In het e-zine ondernemende vrouwen aan zet leest u meer inspirerende verhalen van ondernemende vrouwen.

Financiering

Wil je groeien met je bedrijf, dan er verschillende subsidie- en financieringsregelingen. We hebben er een aantal voor je geselecteerd:

Kennis en contacten

Wil jij internationaal zakendoen? We helpen graag! Kijk eens op onze landenpagina's. Daar vind je actuele en praktische informatie over zakendoen in meer dan 100 landen. Onze regio-adviseurs geven persoonlijk advies. Ze denken mee en helpen je aan betrouwbare informatie. Bijvoorbeeld met een marktverkenning of een landenvergelijking.

Verder kent Nederland tal van kennisinstituten en academy's die je kunnen helpen bij het ondernemen. Sommige zijn speciaal gericht op vrouwelijke ondernemers. Een kleine selectie:  

 • Talkshow met vrouwelijke ondernemers

  In de talkshow 'Beyond Borders' (Engelstalig) gaat Rixt Herklots (The Next Women) samen met Tjerk Opmeer (RVO) in gesprek met vrouwelijke ondernemers over hun ervaringen met internationaal zakendoen en hoe RVO daarbij kan helpen.

 • Kickstartvoucher: hulp tijdens corona

  Zijn jouw internationale activiteiten geraakt door de coronacrisis? Met een Kickstartvoucher krijg je korting op de inhuur van een adviseur. Samen gaan jullie aan de slag om de gevolgen te beperken.

 • Meld je aan voor OHMF

  Het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF) kan jou helpen bij jouw internationale ambities. Minister Kaag bezocht onlangs Sabine Walbeehm van Baktec, winnaar van het OHMF 2019.

 • Onderzoek best practices

  Het ministerie van Buitenlandse Zaken en RVO publiceren een onderzoek naar buitenlandse 'best practices' van de overheid om internationalisering van vrouwelijke ondernemers te bevorderen.

 • Aandacht voor vrouwen

  Nederland ziet ongelijkheid tussen mannen en vrouwen als een rem op groei, ontwikkeling en stabiliteit. Daarom komt Nederland wereldwijd op voor de rechten en de positie van vrouwen.

(Digitale) evenementen

Agenda

Informatie per land

Landeninformatie