EU-regelingen Akker- en tuinbouw uitvoer

Meer artikelen
Vrouw aan het werk in een rijstveld

U produceert, verwerkt of handelt in akker- of tuinbouwgewassen. Dan heeft u te maken met de regelgeving op dit gebied, aangiftes in- en uitvoercertificaten, formulieren voor de in- en uitvoer van uw producten.

Akker- en tuinbouwgewassen en afgeleiden daarvan zijn belangrijk voor het handelsverkeer naar en uit de Europese Unie. Denk bijvoorbeeld aan granen, rijst, suiker, olijfolie en hop.

Uitvoer akker- en tuinbouwgewassen

Er zijn regels voor de uitvoer van akker- en tuinbouwgewassen zodat vraag en aanbod op de markt goed in evenwicht blijven. Ondernemers die betrokken zijn bij invoer en uitvoer komen in aanmerking voor kortingen, maar moeten zich ook houden aan invoerrechten, aangiften, certificaten, tarieven en quota.

Met de EU-regelingen voor akker- en tuinbouwgewassen borgt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de voedselzekerheid en de uitvoering van het internationaal en Europees landbouwbeleid.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meldt u zich dan aan voor de RSS-nieuwsvoorziening van RVO.nl. Hoe doet u dat?

Bekijk ook de RSS- tips.

Service menu right