Service menu right

EU-regelingen Akker- en tuinbouw uitvoer

Meer artikelen
03-01-2018, 15:51

U produceert, verwerkt of handelt in akker- of tuinbouwgewassen. Dan heeft u te maken met de regelgeving op dit gebied, aangiftes in- en uitvoercertificaten, formulieren voor de in- en uitvoer van uw producten.

Akker- en tuinbouwgewassen en afgeleiden daarvan zijn belangrijk voor het handelsverkeer naar en uit de Europese Unie. Denk bijvoorbeeld aan granen, rijst, suiker, olijfolie en hop.

Uitvoer akker- en tuinbouwgewassen

Er zijn regels voor de uitvoer van akker- en tuinbouwgewassen zodat vraag en aanbod op de markt goed in evenwicht blijven. Ondernemers die betrokken zijn bij invoer en uitvoer komen in aanmerking voor kortingen, maar moeten zich ook houden aan invoerrechten, aangiften, certificaten, tarieven en quota.

Met de EU-regelingen voor akker- en tuinbouwgewassen borgt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de voedselzekerheid en de uitvoering van het internationaal en Europees landbouwbeleid.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meldt u zich dan aan voor de RSS-nieuwsvoorziening van RVO.nl. Hoe doet u dat?

Bekijk ook de RSS- tips.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.