Service menu right

Uitvoer rijst

Voert u rijst van GN-code 1006 20 of 1006 30 de Europese Unie (EU) uit in grotere partijen dan 500 kg, dan heeft u een uitvoercertificaat nodig. Een uitvoercertificaat kunt u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) aanvragen. Het certificaat is geldig in alle lidstaten van de EU.

 

Aanvragen

Binnen RVO.nl geeft het team in- en uitvoer van de afdeling Investerings- en Marktmaatregelen (IMM) de uitvoercertificaten af. Om uw aanvraag in behandeling te kunnen nemen, moet u geregistreerd zijn. Bent u nog niet geregistreerd, dan kunt u een verzoek indienen bij basisregistratie@rvo.nl met daarbij een uittreksel van de KVK, een btw-registratie en uw EORI-nummer. Is het bestand groter dan 5 mb? Stuur het dan naar fax 088 042 1202.

Het aanvraagformulier voor een uitvoercertificaat vindt u op mijn.rvo.nl onder Agrarische producten uitvoeren. Uitvoercertificaten kunt u (nog) niet digitaal aanvragen. U gebruikt het Word formulier onder Direct regelen. U kunt het ingevulde en ondertekende aanvraagformulier mailen naar basisregistratie@rvo.nl. U kunt elke werkdag een uitvoercertificaat aanvragen. Dient u uw aanvraag in om uiterlijk 13:00 uur en stelt u voldoende zekerheid, dan wordt uw aanvraag dezelfde dag in behandeling genomen.

Uw uitvoercertificaat direct regelen

Zekerheid

Tegelijk met de indiening van uw aanvraag, moet u ook een zekerheid stellen. Voor een uitvoercertificaat rijst bedraagt de zekerheid € 3 per ton.

Contante storting of bankgarantie

U kunt een contante storting overmaken naar rekening NL51INGB0705001504, ten name van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Maakt u gebruik van een (bank)garantie, dan stelt u deze aan de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Een voorbeeld van een model bankgarantie vindt u op mijn.rvo.nl onder Agrarische producten uitvoeren.

Saldo informatie

Wilt u op de hoogte blijven van de mutaties in uw zekerheidssaldo? Geef aan het team Finance & Control fencbankgaranties@rvo.nl uw e-mailadres door. De ochtend na de mutatie ontvangt u een e-mail met wijzigingen. Staat uw zekerheid (gedeeltelijk) vrij, dan kunt u dit saldo ook via dit e-mailadres terugvragen. Vermeld bij een contante storting ook altijd het rekeningnummer waar het naartoe moet.

Vrijgave of verbeurte van de zekerheid

Wij geven de zekerheid vrij als:

  • de verplichting tot uitvoer is nagekomen;
  • het uitvoercertificaat tijdig is teruggekomen bij team in- en uitvoer van de afdeling IMM;
  • het totale bedrag van de te verbeuren zekerheid € 100 of minder bedraagt.
Meer informatie vindt u in de basisregeling uitvoer bij de Downloads.

Geldigheid certificaat

Een uitvoercertificaat voor rijst is de lopende maand plus 4 maanden geldig. Het uitvoercertificaat moet binnen 180 dagen na de laatste dag van geldigheid weer terug zijn bij RVO.nl.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de sector rijst? Meldt u zich dan aan voor de RSS nieuwsvoorziening van RVO.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.