EU-regelingen Akker- en tuinbouw | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

EU-regelingen Akker- en tuinbouw

10-04-2019

Als u akker- en tuinbouwproducten invoert in de Europese Unie (EU) vanuit een niet-EU-land, dan moet u invoeraangifte doen bij de douane. Daarnaast heeft u soms een invoercertificaat nodig.

Certificaatplicht

Akker- en tuinbouwgewassen en afgeleiden daarvan zijn belangrijk voor het handelsverkeer naar de Europese Unie (EU). Daarom heeft de EU met een groot aantal landen handelsakkoorden afgesloten voor de invoer van deze producten. Bij sommige producten heeft u bij invoer altijd een invoercertificaat nodig. Ook als u niet gebruikt maakt van een tariefcontingent. Er is een certificaatplicht bij invoer uit niet-EU-landen voor:

Invoer binnen tariefcontingenten

U kunt ook akker- en tuinbouwproducten invoeren binnen een tariefcontingent. Vaak met een verlaagde invoerheffing of een 0-tarief. Moet u voor dit contingent bij RVO.nl aanvragen?  Dan heeft u altijd een invoercertificaat nodig. Wij beheren tariefcontingenten voor:

RSS-nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meldt u zich dan aan voor de RSS-nieuwsvoorziening van RVO.nl. Hoe doet u dat?

Bekijk ook de RSS- tips.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.