Invoer gezouten pluimveevlees | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Invoer gezouten pluimveevlees

29-04-2021

Binnen de regeling gezouten pluimveevlees kunt u bepaalde producten tegen een verlaagde invoerheffing invoeren.

Voorwaarden deelname

Wilt u deelnemen aan een invoerregeling binnen de pluimveesector? Dan moet u voldoen aan een aantal algemene voorwaarden. De specifieke voorwaarden voor de Regeling gezouten pluimveevlees vindt u hieronder.

Aanvullende voorwaarden

Naast de algemene voorwaarden kunnen er nog aanvullende voorwaarden worden gesteld voordat u mag deelnemen. Voor sommige contingenten moet u zich vooraf registreren in de LORI-database van de Europese Commissie. Lees meer hierover op de pagina LORI-registratie en referentiehoeveelheid.
Voor andere contingenten heeft u geen LORI-registratie nodig, maar moet u een referentie aantonen of bewijs van handel.
Voor enkele contingenten kunt u zonder aanvullende voorwaarden deelnemen.

In het onderstaande pdf 'Overzicht pluimveecontingenten vanaf 2021' ziet u per contingent, welke voorwaarden er gelden.

Vraagt u een contingent met bewijs van handel aan? Gebruik dan de GN-codes (pdf). Dit vindt u in bijlage I, deel XX van de Gemeenschappelijke Marktordening EU.

Wilt u alle bijzonderheden weten van het contingent? Meer informatie vindt u hieronder in de 'Basisregeling tariefcontingenten - invoer en uitvoer vanaf 2021' en de 'Bijlage basisregeling tariefcontingenten – voorwaarden 2021'.

Certificaat van oorsprong

Bekijk ook de 'Bijlage basisregeling tariefcontingenten – voorwaarden 2021' hieronder om te zien voor welk contingent u een certificaat van oorsprong nodig heeft.

Invoercertificaat aanvragen en zekerheid stellen

Wilt u deelnemen aan deze regeling? Dan moet u een invoercertificaat aanvragen en een zekerheid stellen. Hoe en wanneer u dat doet, leest u op de pagina Invoercertificaat gezouten pluimveevlees aanvragen.

Na uw aanvraag

Na een aanvraagperiode meldt RVO de aangevraagde hoeveelheid aan de Europese Commissie. De Commissie vergelijkt de meldingen van alle lidstaten met de beschikbare hoeveelheid. Als er meer aangevraagd is dat er beschikbaar is, stelt de Commissie een toewijzingspercentage vast. Deze toewijzing vindt plaats rond de 23e van de maand van aanvraag. U kunt de toewijzing raadplegen in de database van de Commissie (pdf). Selecteer eerst een taal, vervolgens het gewenste jaar, de sector en tenslotte het contingentnummer.

Na uw invoer

Stuur het invoercertificaat binnen 45 dagen na de laatste geldigheidsdag terug naar de afdeling Investerings- en Marktmaatregelen (IMM) van RVO, Postbus 93119, 2509 AC Den Haag. Vanaf 1 juli 2021 moet u het invoercertificaat binnen 60 dagen terugsturen.

Benut u uw invoercertificaat volledig en stuur u die tijdig terug? Dan krijgt u uw volledige zekerheid terug. Wanneer wij de zekerheid vrijgeven en verbeuren, leest u op de pagina Zekerheid.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.