Marktinformatie granen | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Marktinformatie granen

21-06-2021

Het Comité Granen bespreekt de actuele stand van zaken van de communautaire en de internationale graanmarkt. Het comité komt minimaal eenmaal per maand in Brussel bijeen. Wij zijn bij deze vergaderingen vertegenwoordigd.

EU-graanoogstprognose

De Europese Commissie ontvangt van haar lidstaten informatie over de arealen graan. Op basis van deze areaalgegevens en van de gemiddelde opbrengst per hectare van de voorgaande 5 jaar, stelt de Commissie een oogstprognose vast.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) stelt ook een graanoogstprognose vast voor Nederland. In de bijlagen vindt u aanvullende informatie over, en prognoses van de productie en consumptie van granen van 2015, 2016 en 2017. Wilt u informatie en/of prognoses van eerdere jaren ontvangen, neem dan contact met ons op.

Weekberichten

In de bijlagen vindt u de afgelopen 6 weekberichten. In de weekberichten vindt u informatie over actuele ontwikkelingen in de granenmarkt afkomstig van de Europese Commissie.

Wilt u ook de voorgaande weekberichten ontvangen, neem dan contact met ons op.

Statistieken

Op de pagina Statistieken marktinformatie vindt u statistische informatie over de in- en uitvoer van graan.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.