Service menu right

Marktinformatie granen

Het Comité Granen bespreekt de actuele stand van zaken van de communautaire en de internationale graanmarkt. Het comité komt minimaal eenmaal per maand in Brussel bijeen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is bij deze vergaderingen vertegenwoordigd.

EU-graanoogstprognose

De Europese Commissie ontvangt van haar lidstaten informatie over de arealen graan. Op basis van deze areaalgegevens en van de gemiddelde opbrengst per hectare van de voorgaande 5 jaar, stelt de Commissie een oogstprognose vast.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) stelt ook een graanoogstprognose vast voor Nederland. In de bijlagen vindt u aanvullende informatie over, en prognoses van de productie en consumptie van granen van 2015, 2016 en 2017. Wilt u informatie en/of prognoses van eerdere jaren ontvangen, neem dan contact met ons op.

Weekberichten

In de bijlagen vindt u de afgelopen 6 weekberichten. In de weekberichten vindt u informatie over actuele ontwikkelingen in de granenmarkt afkomstig van de Europese Commissie.

Wilt u ook de voorgaande weekberichten ontvangen, neem dan contact met ons op.

Statistieken

Op de pagina Statistieken marktinformatie vindt u statistische informatie over de in- en uitvoer van graan.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.