Service menu right

Uitvoer zuivel

Als u zuivelproducten uitvoert uit de EU, moet u bij de douane uitvoeraangifte doen en betaalt u in de meeste gevallen invoerrechten in het land van bestemming. Met een aantal landen heeft de EU afgesproken dat een bepaalde hoeveelheid producten met een verlaagd of 0%-tarief ingevoerd mag worden in het land van bestemming. Het gaat om:

  • gecontingenteerde uitvoer van melkpoeder naar de Dominicaanse Republiek
  • gecontingenteerde uitvoer van kaas naar de Verenigde Staten
  • gecontingenteerde uitvoer van kaas naar Canada

Maakt u gebruik van een van deze afspraken? Dan heeft u een uitvoercertificaat nodig. De uit te voeren zuivelproducten moeten altijd van goede handelskwaliteit zijn. Wij adviseren om eerst bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) na te gaan aan welke voorwaarden uw product moet voldoen. Ook kan het land van bestemming bepaalde eisen stellen aan de producten.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van wijzigingen? Meldt u zich dan aan voor de RSS-nieuwsvoorziening van RVO. Hoe doet u dat? Bekijk de tips.

Download:

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.