Digitaal Netwerken | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Digitaal Netwerken

Hoe leg je in dit nieuwe digitale tijdperk contact met internationale klanten en zakenpartners ? En hoe onderhoud je die contacten? Nu je hen niet meer rechtstreeks in de ogen kunt kijken maar via een beeldscherm, is netwerken zeker niet hetzelfde als voorheen. Digitaal netwerken anno 2021: hoe doe jij dit als internationaal actieve ondernemer? Wat hebben we het afgelopen jaar geleerd en wat zijn de belangrijkste trends? Kijk daarnaast wat RVO kan doen om je te helpen.

Vlogserie: ondernemers aan het woord


In onze vlogserie 'Met de billen bloot' komen internationaal actieve ondernemers aan het woord. Zij vertellen hoe zij in het afgelopen jaar digitaal netwerken hebben ervaren, wat dat hen bracht en waar zij tegenaan liepen. Ook geven zij gouden tips aan mede-ondernemers. Wil je meer vlogs zien over digitaal netwerken? Bekijk dan de vlogs van MetaSusPattern Solutions of ICT Waarborg.

Heb je je al geabonneerd op onze YouTube-playlist 'Met de billen bloot'? Daar kun je ondernemersvlogs bekijken die ingaan op andere internationale thema's.

Inspirerende quotes over digitaal netwerken

 • Ga mee op virtuele missie!

  Hoe ontdek je nieuwe markten aan de andere kant van de wereld als je er niet naartoe kunt? Een van de manieren om dat te doen is door mee te gaan op een virtuele handelsmissie.

 • Sanitronics sluit online deals in Saoedi-Arabië

  Sanitronics, een internationaal actief bedrijf dat zelfreinigende toiletten produceert, is sterk gegroeid sinds de coronapandemie. Het bedrijf sluit wereldwijd online deals, maar kan niet wachten tot persoonlijk contact weer mogelijk is.

 • Creatief internationaal sparren op afstand

  Internationaal sparren op afstand kan een uitdaging zijn, zo ondervond agritech-bedrijf RMA. Het installeren van sensoren – belangrijk en complex werk – moest het bedrijf door reisbeperkingen uit handen geven aan een lokale partner.

 • OBM Legal Consulting: "Geef niet op en probeer harder!"

  Volgens Opal Morales is digitaal netwerken net zo efficiënt als fysiek netwerken. Er is volgens de directeur van OBM Legal Consulting altijd een manier om markten met elkaar te verbinden, ook al zijn de grenzen gesloten.

Trends Digitaal Netwerken

Lees meer

Zakenpartners vinden?

Lees meer

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.