MVO Golfstaten: kinder- en dwangarbeid

Kinderarbeid, dwangarbeid, mensenhandel en prostitutie maken heel jonge slachtoffers. De GCC-overheden zijn steeds meer bereid om hier iets tegen te doen: formeel of in de praktijk.

Kinderarbeid

In de Golfstaten bestaat een toenemende politieke wil om kinderarbeid te bestrijden. Woordvoerders van de GCC benadrukken het belang van bestrijding van kinderarbeid. Alle GCC-staten hebben het ILO Verdrag 182 geratificeerd, dat toeziet op de ernstigste vormen van kinderarbeid. Bahrein en Saoedi-Arabië hebben het ILO Verdrag 138, dat toeziet op handhaving van minimumleeftijden, echter niet onderschreven.

Dwangarbeid

Alle GCC-staten hebben de 2 conventies tegen dwangarbeid van de ILO geratificeerd.

Mensenhandel

De federale regering van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) erkent en rapporteert over mensenhandel en gedwongen prostitutie. De regering geeft aan dat mensenhandel en prostitutie heel jonge slachtoffers maakt. In samenwerking met de UN Office on Drugs and Crime traint de Dubai Police het eigen vrouwelijk personeel om het probleem te signaleren en vermoedelijke slachtoffers te bereiken. Ewa'a Shelters for Women and Children in de VAE werkt eveneens aan een bewustwordingscampagne.

Meer informatie

 

Service menu right