OESO-richtlijnen voor MVO | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

OESO-richtlijnen voor MVO

08-11-2021

OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen zijn MVO-normen voor ondernemers die actief zijn over de grens. De Nederlandse overheid hecht grote waarde aan deze normen. Als u overheidssteun wilt ontvangen bij internationaal ondernemen, moet u laten zien dat u de OESO-richtlijnen onderschrijft.

OESO thema's

Deze richtlijnen heeft de Nederlandse overheid samen met 45 andere landen opgesteld. De richtlijnen raken meerdere thema’s:

De officiële OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen vindt u op de Nederlandse webpagina over de OECD. Daar kunt u ook de OESO Due Diligence Handreiking voor IMVO downloaden. Dit is de Nederlandse vertaling van de de OECD Due Diligence Guidance for Responsible Business Conduct (RBC). Dit document is een handleiding voor bedrijven om de OESO-richtlijnen in hun bedrijfsvoering toe te passen. Werken volgens de OESO-richtlijnen wekt vertrouwen bij klanten, financiers, aandeelhouders en de samenleving.

Filmpje OESO-richtlijnen in de praktijk

Intro OESO vergrootglas

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.