Service menu right

Biografie van prof.dr. D.J. Koch

Koch EITI

Prof.dr. Dirk-Jan Koch is deskundige op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Hij is speciaal gezant natuurlijke hulpbronnen en bijzonder hoogleraar Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Sinds 2014 is hij speciaal gezant voor natuurlijke hulpbronnen voor de Nederlandse overheid. Hij is lid van het internationale bestuur van het Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) en geeft leiding aan de implementatie van de EITI in Nederland.

Daarnaast is Dirk-Jan voorzitter van het bestuur van het European Partnership for Responsible Minerals (EPRM). Dit is een multi-stakeholder initiatief van bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden gericht op het stimuleren van verantwoorde mineraalwinning. Hij werkte voor de Europese Commissie en het ministerie van Buitenlandse Zaken, onder andere in Nigeria en de Democratische Republiek Congo.

Naast zijn werkzaamheden als gezant is Dirk-Jan als buitengewoon hoogleraar verbonden aan de Radboud Universiteit. Hij doceert en doet onderzoek, onder andere naar de relatie tussen grondstoffenhandel en economische ontwikkeling.