Handel Nederland - Israël | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Handel Nederland - Israël

17-02-2021

De export naar Israël neemt na een forse stijging in 2015 weer iets af. De importcijfers zijn al een paar jaar stabiel. Nederland importeerde en exporteerde in 2019 vooral geneesmiddelen van en naar Israël. Meer weten? Hieronder vindt u de actuele cijfers over de handel tussen Nederland en Israël.

Wilt u meer weten over het land Israël, zoals het bruto nationaal product, de staatsvorm of andere demografische gegevens? Bekijk dan onze Factsheet Israël.

Ziet u zakelijke kansen op de Israëlische markt? En wilt u graag met iemand sparren over uw plannen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Handelscijfers Nederland - Israël

Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Israël

Soort informatieBedragJaartal
Totale uitvoer€ 1,8 miljard2019
Totale invoer€ 1,8 miljard2019
Handelsbalans (positief/negatief)€ 5 miljoen (+)2019


Kijk voor de meest recente cijfers over de handel tussen Nederland en Israël in de databank Statline van het CBS.

Effect coronacrisis op handel met Israël

Hoeveel effect de coronacrisis heeft op de handel tussen Nederland en Israël is nog lastig te zeggen. Nog niet alle cijfers over 2020 zijn bekend. Op de website van het CBS vindt u de voorlopige import- en exportcijfers van 2020. Als u die vergelijkt met die van 2019, krijgt u een idee van de effecten van corona op de handel.

Effect op de Israëlische economie

De economie van Israël is flink getroffen door de coronacrisis. De OESO voorspelt dat de Israëlische economie met 6,2% krimpt, mits er geen tweede uitbraak komt. Als dat wel het geval is krimpt de economie vermoedelijk met 8,3%. De werkeloosheid is toegenomen; 25% van de beroepsbevolking zit zonder baan. De verwachting is dat dit zich na de crisis snel herstelt. Wilt u meer weten? Lees dan het volledige rapport met voorspellingen van de OESO.

Belangrijkste exportproducten naar Israël

Top 3 uitvoerproducten naar Israël

ProductgroepBedragJaartal
Medicinale en farmaceutische producten€ 217 miljoen2019
Elektrische apparaten€ 209 miljoen2019
Voertuigen voor wegvervoer€ 173 miljoen2019


De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het CBS. Wilt u de hele lijst van uitvoerproducten naar Israël bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder export van Nederland naar Israël.

Voorlopige exportcijfers 

Het CBS publiceert ook voorlopige exportcijfers naar Israël over het lopende jaar. Onder 'Perioden' kunt u de maanden selecteren waar u de voorlopige cijfers voor wilt inzien. De gegevens in dit overzicht zijn een inschatting op basis van de op dat moment beschikbare gegevens. Deze cijfers kunnen op een later moment herzien worden.

Belangrijkste importproducten uit Israël

Top 3 invoerproducten uit Israël

ProductgroepBedragJaartal
Medicinale en farmaceutische producten€ 370 miljoen2019
Kantoor- en automatische gegevensverwerking€ 244 miljoen2019
Anorganische chemische producten€ 174 miljoen2019


De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het CBS. Wilt u de hele lijst van invoerproducten uit Israël bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder invoer uit Israël door Nederland.

Voorlopige invoercijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige cijfers over de invoer uit Israël over het lopende jaar. Onder 'Perioden' kunt u de maanden selecteren waar u de voorlopige cijfers voor wilt inzien. De gegevens in dit overzicht zijn een inschatting op basis van de op dat moment beschikbare gegevens. Deze cijfers kunnen op een later moment herzien worden.

  Handelsinformatie via TradeMap

  Een andere nuttige bron voor handelscijfers is TradeMap. Deze site wordt beheerd door het International Trade Centre (ITC) van de Verenigde Naties. Voordeel van TradeMap is dat u hier ook inzicht krijgt in niet-Nederlandse handelsstromen. Zo kunt u de Nederlandse cijfers vergelijken met die van andere landen.

  Let op: anders dan het CBS maakt Trademap gebruik van het HS-systeem voor het indelen van de goederenstromen. Hou hier rekening mee bij uw zoekopdracht.

  TradeMap heeft een volledig overzicht van de handelsstromen naar en uit Israël. Bovenaan bij 'partner' kunt u het exporterende land selecteren.

   Handels- en investeringscijfers Israël

   Bekijk onderstaand rapport voor een overzicht van de import en export, en met cijfers over de directe buitenlandse investeringen.

    Handelsbelemmeringen

    Ervaart u in het buitenland oneerlijke concurrentie, voorwaarden die uw handel moeilijker maken (handelsbarrières) of maatregelen die de eigen markt beschermen? Meld dit bij het Meldpunt Handelsbelemmeringen.

     Meer informatie

     Bent u tevreden over deze pagina?

     Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
     Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
     De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.