Service menu right

Zakelijke kansen in Oman

Bij handel met de Golfstaten denkt men misschien niet als eerste aan Oman. Toch is ook Oman een belangrijke handelspartner van Nederland. Diverse Nederlandse ondernemers zijn al met succes actief op de Omaanse markt. Waar liggen de meeste kansen voor u?

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

De voornaamste inkomstenbronnen van Oman zijn olie en gas. Andere belangrijke sectoren in Oman zijn infrastructuur, financiën, bouw, detailhandel, toerisme en transport. Maar ook landbouw en aquacultuur zijn groeiende markten.

Wist u dat onze regio-experts gratis voor u een buitenlandse markt kunnen verkennen? En dat zij u ook in contact kunnen brengen met potentiële zakenpartners? Zij geven u graag persoonlijk advies voor zakendoen in het buitenland.

Kansen in de voedings-, water- en energienexus van Oman

Net als in andere landen in de Golfstaten, liggen er voor Nederlandse ondernemers in Oman veel kansen in de voedings-, water- en energienexus. Denk aan druppelirrigatie, aquacultuur, irrigatiepompen en verticale landbouw. Lees onderstaand rapport voor een compleet beeld van deze kansen.

Aanbestedingen en subsidies

Kansrijke aanbestedingen

Internationale organisaties zoals de Wereldbank en de Verenigde Naties geven jaarlijks miljarden euro's aan projecten uit. Uit deze projecten komen veel opdrachten. Hier liggen ook zakelijke kansen voor u. Internationale aanbestedingen kunt u bekijken via de volgende bronnen:

Bekijk voor meer informatie ook onze pagina over internationale organisaties.

Subsidies en financiering

Heeft u financiering nodig voor uw bedrijf om de grens over te gaan? Rijksdienst voor Ondernemend Nederland helpt u graag uw financiering rond te krijgen.

In de subsidie- en financieringswijzer vindt u alle subsidies en regelingen die openstaan voor het indienen van een aanvraag. Door aan te geven wie u bent en waarnaar u op zoek bent, krijgt u een subsidieoverzicht op maat. Wij voeren deze subsidies en financieringsregelingen uit in opdracht van diverse Nederlandse ministeries en de Europese Commissie.

Twijfelt u over welke financiering bij u past? Onze adviseurs helpen u graag met het vinden van de juiste financiering, ook buiten RVO.

Marktrapporten Oman

Wilt u verder lezen over specifieke sectoren? RVO.nl en het buitenlandnetwerk van ambassades en landbouwraden publiceren marktrapporten over kansrijke sectoren in Oman.

Hieronder vindt u rapporten over de belangrijkste sectoren in Oman.

Op internationaalondernemen.nl vindt u ook relevante informatie over sectoren en zakelijke mogelijkheden. Naast het buitenlandnetwerk plaatsen ook particuliere partijen hier interessante marktrapporten.

Downloads

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.