Zakelijke kansen in Argentinië | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Zakelijke kansen in Argentinië

17-12-2020

De economie van Argentinië biedt kansen voor Nederlandse ondernemers. In 2020 stond Nederland in de top 3 van buitenlandse investeerders in Argentinië en was Nederland Europa's grootste importeur van Argentijnse producten. Veel ondernemers zijn u dus al voorgegaan. Waar liggen de kansen voor u?

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Op deze pagina staan enkele kansrijke sectoren uitgelicht. Staat uw sector er niet bij? Neem dan contact op met ons. Onze adviseurs kunnen u helpen met het verkennen van de markt en het vinden van kansen en de juiste zakenpartners. Samen met het netwerk van het ministerie van Buitenlandse Zaken helpen we u op weg in Argentinië.

Momenteel liggen er voor Nederlandse ondernemers vooral zakelijke kansen in de watersector en de agro- en foodsector. Meer informatie over deze sectoren vindt u hieronder.

Mercosur

Samen met Uruguay, Brazilië en Paraguay heeft Argentinië een economische overeenkomst (Mercosur) gesloten met Europa, om de handel met de EU een impuls te geven.

Het verdrag is momenteel nog niet van kracht maar kan in de nabije toekomst grote gevolgen hebben. Meer informatie over dit verdrag vindt u op de Mercosur-pagina.

Life sciences & health

Het ambassadenetwerk in Argentinië bevordert samenwerking tussen Nederlandse en Argentijnse zorgondernemingen en -instellingen. In het kader hiervan heeft de Dutch Task Force Health Care (TFHC) de zorgverlening in Argentinië en de kansen voor Nederlandse organisaties en ondernemingen onderzocht. In dit onderzoek (2021) kwamen kansen naar voren in medische apparatuur, digitale gezondheidzorg (HIMSS & telegeneeskunde) en volksgezondheid.

Wilt u meer weten of het rapport gratis aanvragen? Bekijk onze samenvatting van het marktrapport over kansen in de LSH-sector in Argentinië.

Agro- en foodsector

Argentinië is een agrarische grootmacht. Het klimaat, de vruchtbare grond en andere natuurlijke bronnen maken Argentinië bijzonder geschikt voor landbouw en veehouderij. Ongeveer 60% van de Argentijnse export komt uit deze sector. Momenteel is Argentinië de grootste exporteur van biodiesel, sojabonen en bijproducten van limoen en soja. Daarnaast stapt het land nu ook over naar een duurzame strategie voor de hele biomassaketen. Ook hier liggen kansen voor Nederlandse ondernemers.

De Argentijnse regering heeft sinds 2019 verschillende beperkingen ingesteld voor import en export. Neem voor meer informatie hierover contact op met de landbouwraad in Buenos Aires.

Tuinbouw

De Argentijnse tuinbouwsector is nog in ontwikkeling. Volgens de Argentijnse overheid zit er veel potentieel in de sector, maar wordt deze nog niet optimaal benut. Daarom moet de sector efficiënter worden.

Wilt u weten of er kansen voor u zijn in deze sector? Bekijk dan het webinar on business opportunities in the Argentinian horticulture sector - Green Tech 2020.

Varkenshouderij

Download het marktrapport hieronder voor meer informatie over kansen in de varkenshouderij in Argentinië.

Watersector

Argentinië heeft veel last van de klimaatverandering. Terugkerende overstromingen hebben enorme economische gevolgen. Momenteel is er nog geen geschikte aanpak voor dit probleem. Er is dan ook veel vraag naar Nederlandse kennis en expertise op dit gebied. Deze expertise is vooral gewenst bij waterbeheer, afvalwater en waterkwaliteit.

Download het rapport 'Doing Business in Argentina' hieronder voor meer informatie over kansen in de watersector.

Aanbestedingen en subsidies

Kansrijke aanbestedingen

Internationale organisaties zoals de Wereldbank en de Verenigde Naties geven jaarlijks miljarden euro's aan projecten uit. Uit deze projecten komen veel opdrachten. Hier liggen ook zakelijke kansen voor u. Internationale aanbestedingen kunt u bekijken via de volgende bronnen:

Bekijk voor meer informatie ook onze pagina over internationale organisaties.

Subsidies en financiering

Heeft u financiering nodig voor uw bedrijf om de grens over te gaan? Rijksdienst voor Ondernemend Nederland helpt u graag uw financiering rond te krijgen.

In de subsidie- en financieringswijzer vindt u alle subsidies en regelingen die openstaan voor het indienen van een aanvraag. Door aan te geven wie u bent en waarnaar u op zoek bent, krijgt u een subsidieoverzicht op maat. Wij voeren deze subsidies en financieringsregelingen uit in opdracht van diverse Nederlandse ministeries en de Europese Commissie.

Twijfelt u over welke financiering bij u past? Onze adviseurs helpen u graag met het vinden van de juiste financiering, ook buiten RVO.

Marktrapporten

Samen met het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten, Netherlands Business Support Offices (NBSO's), Innovatie Attachés en landbouwraden publiceren wij rapporten over kansrijke sectoren in het buitenland.

Hieronder vindt u enkele marktrapporten over Argentinië. Meer studies zijn te vinden in de RVO-rapportenbibliotheek

Andere relevante informatie over groeisectoren of zakelijke mogelijkheden publiceert het buitenlandnetwerk op Internationaalondernemen.nl. U kunt hier filteren op het land en de gewenste sector.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.