Do's-and-don'ts in België | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Do's-and-don'ts in België

Om succesvol zaken te doen in België is het slim om rekening te houden met de lokale cultuur en gebruiken. Verdiep u in deze do's-and-don'ts, tips en tricks. Het buitenlandnetwerk in Brussel kent als geen ander de gebruiken in België en heeft daarom input gegeven voor deze pagina. Dit buitenlandnetwerk bestaat uit de ambassade in Brussel en het consulaat-generaal in Antwerpen

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Wist u dat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) u kan helpen bij het oriënteren op de markt én bij het leggen van zakelijke contacten? Wij geven u dan ook graag persoonlijk advies voor zakendoen in het buitenland.

Zakelijke omgangsvormen in België

Ken je markt

Doe marktonderzoek en bestudeer het aankoopproces van de Belgische klant. Welke producten kopen zij liever online en welke in fysieke winkels? Door u te verdiepen in de Belgische markt kunt u beter inspelen op de vraag van de Belgische consument.

Vind lokale partners

Om uw plannen te realiseren, kunnen de juiste contacten in België heel nuttig zijn. Zij kennen de markt beter en spreken de taal vloeiend. Het buitenlandnetwerk in België kan u in contact brengen met geschikte lokale partners.

Leer de zakencultuur kennen

Nederland en België liggen vlak bij elkaar, maar er zijn verschillen in omgangsvormen. Nederland is een contractland en België een contactland. In België is het opbouwen van een vertrouwensband belangrijk. Besteed aandacht aan uw zakelijk netwerk.

Leer hoe België bestuurlijk in elkaar zit

Zorg dat u enigszins thuis bent in de verschillende bestuurlijke niveaus. Dan komt u niet voor verrassingen te staan op het gebied van regelgeving in België.

Neem lokale mensen in dienst

Kies bij bepaalde (sleutel)functies het liefst voor lokale medewerkers. Zij kennen de markt vaak beter en spreken de taal vloeiend. Neem daarom in Wallonië bij voorkeur een Waal in dienst en in Vlaanderen een Vlaming.

Vraag advies van professionals

België is dichtbij, maar de markt is niet dezelfde als de Nederlandse. Win bij voorkeur deskundig advies in van lokale professionals. Zij kunnen u meer vertellen over marktonderzoek, verzekeringen, belastingplanning en fondsenwerving ter plaatse.

Tutoyeer niet te snel

Belgen zijn formeler en beleefder dan Nederlanders. Ze stellen beleefdheid zeer op prijs. Tutoyeer niet totdat de zakenpartner dit voorstelt. Houd het in eerste instantie op ‘u' of 'vous’, ook al worden er voornamen gebruikt.

Voorkom directheid

Direct ter zake komen met een Belgische zakenpartner is niet altijd verstandig. Stel u terughoudend op en luister vooral naar wat een zakenpartner te zeggen heeft.

Wees niet ongeduldig

In België verlopen onderhandelingen vaak op een meer formele manier dan bij ons. Mede hierdoor kan het een tijd duren voordat de deal is gesloten. Trek dus niet te snel conclusies uit een gesprek, maar heb geduld.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.