Zakelijke kansen in Brazilië

Brazilië is het laatste decennium uitgegroeid tot de 6e wereldeconomie. Er zijn voor ondernemers kansen in de volgende sectoren:

 • Agro-industrie
 • ICT
 • Automotive
 • Bouw
 • Infrastructuur (luchtvaart)
 • Levensmiddelenindustrie
 • Gezondheidssector en medische sector
 • Olie en gas
 • Life sciences

Kansrijke sectoren

RVO.nl en het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten, Netherlands Business Support Offices (NBSO's), Innovatie Attachés en landbouwraden publiceren rapporten over kansrijke sectoren in het buitenland.

Regiorapporten

Het economische netwerk in Brazilië heeft 12 veelbelovende deelstaten geïdentificeerd. In de resulterende regioanalyses vindt u samenwerkings-, handels- en investeringsmogelijkheden voor Nederlandse bedrijven.

Zakelijke ondersteuning

In Belo Horizonte en Porto Alegre zijn Netherlands Business Support Offices (NBSO's) gevestigd. Het NBSO-netwerk biedt informatie aan Nederlandse bedrijven en helpt bij het zoeken naar zakenpartners.

 • NBSO Belo Horizonte bedient de regio Minas Gerais en de stadsdriehoek Triângulo Mineiro. Minas Gerais biedt mogelijkheden voor bedrijven in de sectoren ICT, mijnbouw, metaalverwerking en agrifood.
 • NBSO Porto Alegre bedient de zuidelijke regio en de steden Florianópolis en Curitiba. Deze regio biedt mogelijkheden voor bedrijven in de sectoren agrifood, water & transport en ict.

Concrete zakelijke kansen publiceert het buitenlandnetwerk op internationaalondernemen.nl.

Innovatie

De Braziliaanse economie groeit hard en er wordt flink geïnvesteerd in technologie en wetenschap. Het aantal onderzoekers neemt toe en Braziliaanse topuniversiteiten stijgen op de wereldranglijsten.

Brazilië heeft in innovatie nog een achterstand ten opzichte van Europa, de Verenigde Staten (VS) en Azië, maar die wordt snel kleiner. Om de ontwikkelingen in Brazilië goed te kunnen volgen - en zakelijke kansen te signaleren voor Nederlandse ondernemers - heeft het IA-netwerk een vestiging in São Paulo.

Op zoek naar energiepartners in Brazilië?

De Portal Energie Internationaal (PEI) geeft Nederlandse ondernemers betere toegang tot internationale markten. Het gaat om experts op het gebied van duurzame energie en energiebesparing.

Projecten

Jaarlijks besteden internationale organisaties zoals de Wereldbank en de Europese Unie miljarden euro's aan projecten. Uit deze projecten komen zeer veel opdrachten. Hier liggen zakelijke kansen voor u.

Bekijk projecten en aanbestedingen (tenders) van deze organisaties op Netvibes. Ook op de website Development Business van de Verenigde Naties vindt u veel projecten en tenders. Om deze informatie te bekijken (en om goed te kunnen zoeken), moet u zich wel abonneren op deze site. Een abonnement kost rond de 600 Amerikaanse dollar per jaar.

Wilt u weten op welke Braziliaanse sectoren de internationale organisaties zich focussen? Bekijk meer informatie over de sectorfocus van internationale organisaties.

RVO.nl ondersteunt verschillende projecten in Brazilië. Bekijk per sector de lopende en afgeronde projecten.

Service menu right