Do's-and-don'ts in Canada | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Do's-and-don'ts in Canada

Bij het zakendoen in Canada moet u rekening houden met de lokale cultuur en gebruiken. Verdiep u in deze do's-and-don'ts, tips en tricks. De ambassade in Ottawa draagt bij aan deze pagina.

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Zakelijke omgangsvormen in Canada

Ken de taal

Canada is een tweetalig land waar Engels en Frans de officiële talen zijn. Het is aanbevolen om Frans te spreken in Quebec maar mocht u dat niet kunnen, dan is het vrij gemakkelijk om terug te vallen op het Engels. Maak een goede website in het Engels en Frans voor de markt in Quebec.

Lees u goed in

Gebruik de goede relatie tussen Canada en Nederland. De rol die Canada speelde tijdens de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog vormt de basis van een goede verstandhouding met Nederland. Scheer Amerika en Canada niet over één kam en lees u goed in. Canadezen zijn trots op hun land en gewoonten.

Wees punctueel

Plan uw afspraken minimaal 3 weken van tevoren in. Canadezen zijn erg punctueel. Wees daarom op tijd bij uw afspraak.

Wees niet te direct

Wees niet te direct, dit komt over als drammerig en onsympathiek. Wees wel proactief. Canadezen zijn belangstellende, beleefde en open handelspartners. Diverse bezoeken aan Canada komt de relatie met een potentiële zakenpartner daarom alleen maar ten goede. Smalltalk over ijshockey doet het altijd goed en breekt het ijs. Praat niet over mislukkingen in presentaties.

Geef geen zakelijke diners

Uw zakenrelatie zal het waarderen als u hem of haar voor de lunch uitnodigt. Uitnodigingen voor diners zijn niet gebruikelijk. Omdat Canadezen vroeg beginnen met werken zijn ook ontbijtvergaderingen mogelijk. In de winter is het normaal om de natte schoenen of laarzen in de garderobe achter te laten en een tweede paar droge schoenen bij u te hebben.

Let op bij relatiegeschenken

Het geven van geschenken is geen gewoonte. Maar met Kerstmis en bij het afsluiten van een contract wordt dit zeer gewaardeerd.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.