Zakelijke kansen in Canada | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Zakelijke kansen in Canada

09-02-2021

Canada is voor Nederland na de Verenigde Staten de belangrijkste handelspartner op het Amerikaanse continent. Waar liggen de meeste kansen voor u op de Canadese markt?

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

De laatste jaren zijn steeds meer Nederlandse ondernemers succesvol in Canada. Waren er in 2017 nog 41 Nederlandse bedrijven actief in Canada, in 2019 waren dat er al 210.

Waarom is Canada zo in trek? Beluister de podcast van BNR.

Wist u dat onze regio-experts gratis voor u een buitenlandse markt kunnen verkennen? En dat zij u ook in contact kunnen brengen met potentiële zakenpartners? Zij geven u graag persoonlijk advies voor zakendoen in het buitenland.

Kansen in de dienstensector in Canada

In Canada is ongeveer driekwart van de beroepsbevolking werkzaam in de dienstensector, die daarmee verreweg de belangrijkste is. Ook bosbouw, mijnbouw en visserij zijn belangrijke bronnen van inkomsten. Landbouw is vooral van belang in de prairies en delen van Ontario.

De industriesector is relatief minder belangrijk in Canada. In het zuiden van Ontario is de automobielindustrie van belang, vooral in Windsor. Toronto is een wereldhandels- en zakencentrum terwijl Calgary het centrum van de olie- en aardgasindustrie is.

Kansen in overige sectoren

Het Nederlands economisch netwerk in Canada heeft de kansen voor 6 thema's geïnventariseerd en aangevuld met marktsegmenten die ook goede kansen bieden. Op Nederlandwereldwijd.nl vindt u uitgebreide kanseninformatie over de volgende sectoren en markten:

Behalve in bovengenoemde sectoren zijn er in Canada nog meer kansen. Benieuwd of er kansen zijn voor uw sector? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

Innovatie en het IA-Netwerk

Innovatie in Canada is voor een groot deel gericht op de natuurlijke bronnen in het land, zoals waterkracht en biobrandstoffen. Daarnaast ligt het wetenschappelijk onderzoek aan kennisinstituten en universiteiten op een hoog niveau.

De IA-vestigingen in de Verenigde Staten volgen de ontwikkelingen op het gebied van innovatie in Canada. Zij signaleren zakelijke kansen voor Nederlandse ondernemers. Meer weten over wat het IA-netwerk voor u kan doen? Neem dan contact op met de IA-kantoren in de Verenigde Staten. RVO.nl heeft ook publicaties over innovatie in Canada.

Aanbestedingen en subsidies

Kansrijke aanbestedingen

Internationale organisaties zoals de Wereldbank en de Verenigde Naties geven jaarlijks miljarden euro's aan projecten uit. Uit deze projecten komen veel opdrachten. Hier liggen ook zakelijke kansen voor u. Internationale aanbestedingen kunt u bekijken via de volgende bronnen:

Bekijk voor meer informatie ook onze pagina over internationale organisaties.

Subsidies en financiering

Heeft u financiering nodig voor uw bedrijf om de grens over te gaan? Rijksdienst voor Ondernemend Nederland helpt u graag uw financiering rond te krijgen.

In de subsidie- en financieringswijzer vindt u alle subsidies en regelingen die openstaan voor het indienen van een aanvraag. Door aan te geven wie u bent en waarnaar u op zoek bent, krijgt u een subsidieoverzicht op maat. Wij voeren deze subsidies en financieringsregelingen uit in opdracht van diverse Nederlandse ministeries en de Europese Commissie.

Twijfelt u over welke financiering bij u past? Onze adviseurs helpen u graag met het vinden van de juiste financiering, ook buiten RVO.

Marktrapporten Canada

Wilt u verder lezen over specifieke sectoren? Hieronder vindt u een selectie van rapporten over de belangrijkste sectoren in Canada. De volledige lijst van marktrapporten vindt u in onze bibliotheek onder Marktrapporten Canada.

Andere relevante informatie over groeisectoren of zakelijke mogelijkheden publiceert het buitenlandnetwerk op internationaalondernemen.nl. U kunt hier filteren op het land en de gewenste sector.

Downloads

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.