Service menu right

Zakelijke kansen in Chili

De economie van Chili biedt veel kansen. Zo zijn er veel zakelijke mogelijkheden in (duurzame) energie, voedings- en genotmiddelenindustrie, agro en food, gezondheid, farmaceutische industrie en mijnbouw. Waar liggen de meeste kansen voor u?

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Op deze pagina lichten we enkele kansrijke sectoren en rapporten uit. Staat uw sector er niet bij? Neem dan contact op met ons. De adviseurs van RVO.nl kunnen u helpen met het verkennen van de markt en het vinden van kansen en de juiste zakenpartners. Samen met ons netwerk in het buitenland helpen we u op weg in Chili.

Kansen in duurzame energie

Chili is erg vooruitstrevend als het gaat om duurzame energie. Momenteel komt 20% van de Chileense energie uit de zon, de wind en aardwarmte (geothermie). De verwachting is dat in 2050 zeker 90% van de energie in het land duurzaam zal zijn. De reden hiervoor is de Atacama-woestijn.

De Atacama-woestijn is perfect voor het opwekken van duurzame energie omdat:

  • de zon er 365 dagen per jaar schijnt (zonne-energie);
  • er altijd een straffe wind waait (wind-energie);
  • er in het gebied vulkanen aanwezig zijn (geothermische energie). 

Zo is het Amerikaanse energiebedrijf EIG een enorm zonne-energieproject gestart dat naar verwachting in 2019 voltooid zal worden.

Aanbestedingen en subsidies

Kansrijke aanbestedingen

Internationale organisaties zoals de Wereldbank en de Verenigde Naties geven jaarlijks miljarden euro's aan projecten uit. Uit deze projecten komen veel opdrachten. Hier liggen ook zakelijke kansen voor u. Internationale aanbestedingen kunt u bekijken via de volgende bronnen:

Bekijk voor meer informatie ook onze pagina over internationale organisaties.

Subsidies en financiering

Heeft u financiering nodig voor uw bedrijf om de grens over te gaan? Rijksdienst voor Ondernemend Nederland helpt u graag uw financiering rond te krijgen.

In de subsidie- en financieringswijzer vindt u alle subsidies en regelingen die openstaan voor het indienen van een aanvraag. Door aan te geven wie u bent en waarnaar u op zoek bent, krijgt u een subsidieoverzicht op maat. Wij voeren deze subsidies en financieringsregelingen uit in opdracht van diverse Nederlandse ministeries en de Europese Commissie.

Twijfelt u over welke financiering bij u past? Onze adviseurs helpen u graag met het vinden van de juiste financiering, ook buiten RVO.

Marktrapporten met kansrijke sectoren

RVO.nl en het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten, Netherlands Business Support Offices (NBSO's), Innovatie Attachés en landbouwraden publiceren rapporten over kansrijke sectoren in het buitenland. Hieronder vindt u rapporten over de belangrijkste sectoren in Chili.

Op internationaalondernemen.nl vindt u ook relevante informatie over sectoren en zakelijke mogelijkheden. Naast het buitenlandnetwerk plaatsen ook particuliere partijen hier interessante marktrapporten.

Downloads

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.