Service menu right

Dutch Fashion to China

China in de spotlight

In China is alles groot. Steden waarin meer mensen wonen dan in heel Nederland. Een muur van 6.000 kilometer lang. Een taal met meer dan 80.000 karakters. En een economie die al decennia groeit.

Die groeiende Chinese economie biedt Nederlandse ondernemers volop kansen. Maar hoe doe je nou zaken in China en waar vind je de juiste informatie? En wat zijn de ervaringen van ondernemers die al zaken doen in China? Op deze pagina wijzen we je de weg door het Chinese landschap. Mocht je daarna nog vragen hebben, dan kun je ons altijd bereiken. En anders zijn er nog de experts van het buitenlandnetwerk die je kunnen helpen.

Nanjing bij nacht_Provincie Jiangsu_China_header

China in de praktijk

In onze praktijkverhalen lees je de ervaringen van Nederlandse ondernemers die de Chinese markt betraden. Hoe deden ze dat en hoe succesvol zijn ze? Lees ook de ervaringen van Ada Cheung en Marieke van der Wilk, Business Development Coaches China die Nederlandse ondernemers helpen met uitdagingen en kansen in China.

Terugblik China Business Week 2018

Ieder jaar vindt de China Business Week plaats. Bekijk hieronder de impressie die we maakten van de China Business Week 2018.

 • China op RVO.nl

  Plannen om zaken te doen met China? Op onze landenpagina over China vind je alles wat je moet weten over zakendoen in China. Waar de kansen liggen, hoe je moet exporteren naar China en wat de belangrijkste culturele verschillen zijn.

 • Startup Playbook Shanghai

  Shanghai is een prachtige mix van oud en nieuw. Eeuwenoude cultuur en de nieuwste technologie gaan er hand in hand. Dé plek voor jouw start-up. Meer weten? Het consulaat van Shanghai zet het allemaal op een rijtje!

 • Chinese do's-and-don'ts

  Kun jij dit bord lezen? Dan heb je vast geen tolk nodig in China. Voor de meeste ondernemers is een tolk echter onmisbaar. Wat nog meer onmisbaar is, lees je bij de do's-and-don'ts in China.

 • China Business week

  Vanaf 1 september vindt weer de China Business Week plaats. Dit is een jaarlijks evenement dat RVO.nl organiseert. Tijdens de China Business Week kun je kennismaken met ons buitenlandnetwerk en met Chinese zakenpartners.

Ons buitenlandnetwerk

Lees meer wereldkaart

Zakelijke kansen in China

Lees meer Drukke Chinese winkelstraat met mensen en lampions - China