Handelscontracten China | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Handelscontracten China

23-04-2021

Conflicten met buitenlandse klanten of leveranciers zijn vervelend. Bijvoorbeeld als uw klant klachten heeft over de levertijd van uw product. Of als uw leverancier zijn afspraken niet nakomt. Met een contract kunt u terugvallen op afspraken die u met uw klant of leverancier heeft gemaakt.

Contracten zijn niet verplicht, maar wel handig. Op Ondernemersplein vindt u meer informatie over de inhoud van een internationaal contract.

Internationale modelcontracten

Bij de International Chamber of Commerce Nederland (ICC Nederland) kunt u verschillende Engelstalige modelcontracten bestellen. Deze helpen u bij het internationaal zakendoen. Regelmatig organiseert ICC Nederland seminars en trainingen over internationaal contracteren.

Wetgeving voor handelsagenten

De Chinese wetgeving voor handelsagenten kan ingewikkeld zijn. Wanneer u een dergelijke overeenkomst gaat opstellen is het dan ook aan te raden de hulp van een jurist in te schakelen die goed op de hoogte is van het Chinese recht.

Handelsagenten in China zijn verplicht zich te registreren bij de Shanghai Municipal Administration for Industry and Commerce. U kunt om deze vergunning vragen, voordat u besluit om zaken te doen met de handelsagent.

De wetgeving voor handelsagenten leest u terug in de Contract Law of the People's Republic of China (pdf).

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.