International Business Academy: China | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

International Business Academy: China

29-01-2021

Doet u zaken met China of heeft u plannen om daarmee te starten? RVO biedt via de International Business Academy gratis e-learnings aan: intellectueel eigendom en een introductie over business etiquette. Zo krijgt u inzicht in het verschil tussen een handelsmerk en auteursrecht en waarom u in China nooit een klok cadeau moet geven. 

De International Business Academy is hét digitale platform dat ondernemers helpt bij het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden over internationaal zakendoen, ook als u actief bent op de Chinese markt. Het landenspecifieke aanbod helpt u nieuwe kennis en vaardigheden te ontwikkelen.

China e-learnings van RVO

Voor ondernemers die actief zijn op de Chinese markt biedt RVO in de International Business Academy 2 gratis e-learnings aan:

RVO e-learnings China

e-learningmodule 
Intellectueel eigendomNiet iedere ondernemer beseft hoe belangrijk het is om intellectuele eigendomsrechten vast te leggen in China. Weet u bijvoorbeeld welke intellectuele eigendomsrechten u moet vastleggen? Waar u die kunt registreren? En wat u kunt doen als u nepproducten tegenkomt op een beurs of in een Chinese webshop? In deze e-learning komt intellectueel eigendom in China van A tot Z aan bod.
Introductie Business etiquetteHoe herkent u de belangrijkste persoon in een vergadering? Waar moet u gaan zitten tijdens een etentje met uw zakenpartners? En waarom duurt het toch zo lang voordat uw Chinese partner antwoordt op uw e-mail? De e-learning beantwoordt deze vragen en geeft u inzicht in alles wat u moet weten over de Chinese zakencultuur.

Aanmelden

Klik op de gewenste module en schrijf u in via de site van de International Business Academy. Wilt u zich verdiepen in andere aspecten van export naar China, ga dan naar het volledige cursusaanbod voor China om (betaalde) cursussen van andere aanbieders te bekijken.

Bekijk ook onze landenpagina voor meer informatie over zakendoen met China.
Bekijk ook onze gratis e-learnings voor andere landen.

E-learnings: wat kan ik verwachten?

Wilt u eerst een indruk krijgen van de e-learnings 'Intellectueel Eigendom' en 'Introductie Business Etiquette', voordat u zich inschrijft? Bekijk dan onderstaande teaservideo's om een voorproefje te krijgen. In de filmpjes krijgt u in 30 seconden een goed beeld van de e-learnings.

Meer weten?

  • Heeft u vragen over de International Business Academy, tips of suggesties? Of wilt u meer weten over zakendoen in China? Neem dan contact met ons op. Onze China-adviseurs helpen u graag verder.
  • Bekijk ook onze International Business Academy-pagina voor meer informatie over het platform en ons e-learning aanbod voor andere landen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.