Service menu right

Zakenpartners vinden in China

Zoekt u een zakenpartner in China? Dan kunt u op verschillende manieren contacten leggen. Op deze pagina leest u welke mogelijkheden er zijn en hoe wij u hierbij kunnen helpen.

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Vind de juiste zakenpartner via ons netwerk

Het kan lastig zijn om de juiste zakenpartner te kiezen. Met onze hulp vindt u snel een geschikte buitenlandse partner. Dat kunnen distributeurs zijn, maar ook productiepartners of internationale organisaties zoals de VN. Ons buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) opent deuren die anders gesloten zouden blijven. Zo kunnen onze adviseurs bijvoorbeeld zorgen voor een persoonlijke introductie bij geïnteresseerde zakenpartners.

Vraag een zakenpartnerscan aan

Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees hoe we met de zakenpartnerscan voor u op zoek gaan naar geschikte partijen. Of neem direct contact op om een gratis adviesgesprek hierover in te plannen met één van onze adviseurs.

Ontmoet zakenpartners op een evenement

Een andere manier om zakelijke contacten te leggen is door deel te nemen aan evenementen. In ons overzicht van evenementen vindt u interessante seminars, matchmakingevents, economische missies en handelsreizen. Als u het juiste land selecteert ziet u gelijk de evenementen die relevant zijn voor uw plannen.

Evenementen in de agro- en voedselsector

Bent u actief in de agro- en voedselsector? Kijk dan eens in de agenda van de Landbouwraad voor interessante evenementen in uw land en sector. Kies hiervoor uw land en 'agenda'.

China Business Week

Jaarlijks vindt de China Business Week plaats. In deze korte reportage over dit evenement ontdekt u wat RVO.nl en ons buitenlandnetwerk voor ú kunnen betekenen.

Verken de markt op een handelsbeurs

China organiseert jaarlijks enkele honderden tentoonstellingen en beurzen. Een Chinese vakbeurs is niet de plaats waar kopers en verkopers onderhandelen. Bovendien plaatst men daar zelden orders. Een beurs is wel de plek om contacten te leggen én om u te oriënteren op de Chinese markt.

Welke beurs een bezoek waard is, hangt af van uw bedrijf en sector. Wilt u hierover persoonlijk advies op maat? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs kijken graag samen met u welke beurzen relevant zijn voor uw plannen.

U kunt ook zelf op zoek gaan naar interessante beurzen. Bijvoorbeeld via websites met overzichten van internationale vakbeurzen. Enkele voorbeelden zijn:

Kies uit een databank van duizenden zakenpartners

Zoekt u een overzicht van zakenpartners? Kijk dan in de databank zakenpartners van het Enterprise Europe Network. Hier vindt u profielen van duizenden mkb-bedrijven uit landen van over de hele wereld. U kunt ook een eigen profiel laten maken. Ondernemers in deze databank zoeken naar verschillende soorten partners, zoals:

  • Agenten
  • Distributeurs
  • Productiepartners
  • Partners voor technologische ontwikkeling
  • Partners voor licentieovereenkomsten
  • Partners voor research & development

Vindt u het lastig om een keuze te maken? Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag bij het kiezen van de juiste zakenpartners.

Goed om te weten als u zakendoet met China

Als u voor het eerst zakendoet met een Chinese zakenpartner, is het goed om u te verdiepen in de Chinese manier van zakendoen. Hieronder vindt u handige informatie.

Agent, importeur en distributeur

Het is moeilijk om de Chinese markt te betreden zonder dat iemand u vertegenwoordigt. Het is dan ook het overwegen waard om met een tussenpersoon te werken. Het onderscheid tussen de verschillende soorten tussenpersonen die u kunt inschakelen (denk aan een handelsagent, importeur of distributeur) is klein en soms onduidelijk.

Zakendoen met China hoeft echter niet per se via een agent of distributeur. U kunt ook uw bedrijf in China vestigen of direct leveren aan een producent. Bovendien kunt u direct verkopen aan consumenten en bedrijven via online verkoopkanalen. Let er wel altijd op dat uw Chinese afnemer een import- of exportvergunning heeft. Heeft hij deze vergunning niet, dan moet een andere bevoegde Chinese onderneming de goederen im- of exporteren.

Chinese zakencultuur

Verdiep u ook in de Chinese zakencultuur voordat u in zee gaat met een Chinese zakenpartner. Onze zakelijke do’s-and-don’ts voor China helpen u daarbij op weg.

Handelsgeschillen en oplichtingspraktijken

Als u gaat zakendoen in China mag u ervan uitgaan dat de meeste Chinese ondernemers te goeder trouw zijn. Helaas wordt er soms ook misbruik gemaakt van de grote buitenlandse belangstelling voor de Chinese markt.

Nederland wereldwijd biedt meer informatie over handelsgeschillen en oplichtingspraktijken in China.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.