Zakelijke kansen in China

Voor Nederlandse ondernemers zijn er in China mogelijkheden in diverse sectoren, zoals agro en food, machinebouw, duurzame energie, ICT, automotive, de gezondheidszorg en in de creatieve sector (gaming).

Kansrijke sectoren

RVO.nl en het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten, Netherlands Business Support Offices (NBSO's), Innovatie Attachés en landbouwraden publiceren rapporten over kansrijke sectoren in het buitenland.

Zakelijke ondersteuning

In verschillende regio’s in China zijn Netherlands Business Support Offices (NBSO's) gevestigd. Het NBSO-netwerk biedt informatie aan Nederlandse bedrijven en helpt bij het zoeken naar zakenpartners. De NBSO-kantoren zijn in de volgende Chinese steden gevestigd:

  • NBSO Chengdu bedient de provincie Sichuan en de regio Liangshan en biedt mogelijkheden voor bedrijven in de sectoren agrifood, creatieve industrie, energie, high-tech, horticulture, petrochemische industrie en life sciences.
  • NBSO Dalian bedient de provincie Liaoning en biedt mogelijkheden voor bedrijven in de sectoren machinebouw, duurzame en nieuwe energie, scheepvaart en scheepsbouw, ICT en land- en tuinbouw
  • NBSO Jinan bedient de provincie Shandong en biedt mogelijkheden voor bedrijven in ICT, landbouw, duurzame en nieuwe energie en petrochemie zijn belangrijke sectoren in Jinan. Zonne-energie en de farmaceutische industrie zijn sterk in opkomst.
  • NBSO Nanjing bedient de provincie Jiangsu en biedt mogelijkheden voor bedrijven in Scheepsbouw, machinebouw, petrochemie en ICT. Jiangsu is koploper op het gebied van duurzame energie en milieutechnologie. Hightech en de farmaceutische industrie zijn sterk in opkomst en ontwikkelen zich snel.
  • NBSO Qingdao bedient de regio Qingdao, thuisbasis van een aantal grote producenten en beroemde internationale merken waaronder Haier, Tsingtao Beer, Hisense en Double Star. Landbouw, scheepsbouw en machinebouw zijn belangrijke sectoren in de regio rondom Qingdao. Financiële dienstverlening, de textielindustrie en gaming industrie zijn sterk in opkomst.
  • NBSO Wuhan bedient de provincie Hubei, een belangrijk landbouwgebied. Daarnaast vormen de autoindustrie en elektrische voertuigen, metaal, machinebouw, scheepvaart en scheepsbouw, duurzame en nieuwe energie en logistiek belangrijke sectoren in deze regio.

Concrete zakelijke kansen publiceert het buitenlandnetwerk op internationaalondernemen.nl.

Innovatie

De economische ontwikkeling van China gaat gepaard met technisch-wetenschappelijke vooruitgang en innovaties. China staat voor uitdagingen op het gebied van milieu, energie, transport, gezondheid en voeding. Daarvoor is samenwerking met buitenlandse kenniscentra en uitwisseling van onderzoekers van groot belang.

De vestigingen van het IA-netwerk in Guangzhou, Peking en Shanghai volgen de technologische ontwikkelingen in China en signaleren zakelijke kansen voor Nederlandse ondernemers.

Projecten

Jaarlijks besteden internationale organisaties zoals de Wereldbank en de Europese Unie miljarden euro's aan projecten. Uit deze projecten komen zeer veel opdrachten. Hier liggen zakelijke kansen voor u.

Bekijk projecten en aanbestedingen (tenders) van deze organisaties op Netvibes. Ook op de website Development Business van de Verenigde Naties vindt u veel projecten en tenders. Om deze informatie te bekijken (en om goed te kunnen zoeken), moet u zich wel abonneren op deze site. Een abonnement kost rond de 600 Amerikaanse dollar per jaar.

RVO.nl ondersteunt verschillende projecten in China. Bekijk per sector de lopende en afgeronde projecten.

Service menu right