Zakenpartners vinden in Colombia

Heeft u concrete plannen om internationaal zaken te doen? En zoekt u een zakenpartner? Dan kunt u op verschillende manieren contacten leggen.

Vind de juiste zakenpartner via ons netwerk

Met onze hulp vindt u snel de juiste, buitenlandse zakenpartner. Dat kunnen agenten of distributeurs zijn, maar ook productiepartners of internationale organisaties zoals de VN. Neem contact op met een van onze adviseurs Internationaal Ondernemen. Samen met het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) zorgen zij voor een persoonlijke introductie bij geïnteresseerde buitenlandse zakenpartners.

Lees hoe RVO.nl u kan helpen bij het vinden van zakenpartners.

Waarom exporteren naar dit land?

Voordat u gaat exporteren is het belangrijk om uzelf een aantal vragen te stellen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Heeft mijn product een kans van slagen in dit land?
  • Wie zijn mijn concurrenten?
  • Hoe regel ik het transport en de verzekering van de goederen?

Een exportplan kan u helpen om uw plannen om te zetten naar concrete en strategische beslissingen. Ondernemersvereniging evofenedex en de Kamer van Koophandel hebben meer informatie over het maken van een exportplan.

Evenementen

Een andere manier om contacten te leggen is door deel te nemen aan bijvoorbeeld seminars, matchmakingevents of economische missies en handelsreizen. Bekijk de evenementenkalender van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Handelsbeurzen

Bezoek een (vak)beurs om u te oriënteren en te netwerken. Er zijn verschillende websites die uitgebreide overzichten van internationale beurzen bieden. Bijvoorbeeld:

Op de website van Corferias zijn geplande handelsbeurzen in Colombia voor de komende jaren te vinden.

Kamers van Koophandel in Colombia 

De confederatie van Colombiaanse Kamers van Koophandel helpt buitenlandse ondernemers tegen betaling een handelspartner te vinden. Ook lokale Kamers van Koophandel kunnen u adviseren.

Hulp voor Nederlandse ondernemers in Colombia

In 2013 is in Bogota het Holland House Colombia opgericht. Het Holland House biedt onder meer matchmaking en netwerkevenementen aan voor haar leden. Ook kunnen Nederlandse en Colombiaanse bedrijven hier terecht met al hun vragen over internationaal zakendoen. De prioriteitssectoren water, agro, logistiek en energie staan centraal.
 
De economische afdeling van de ambassade kan u eveneens helpen bij het zakendoen en het leggen van contacten in Colombia.

NL TradeMate

Met de app NL TradeMate heeft u de Nederlandse ambassade altijd binnen handbereik. Zo bezorgt de app vanuit de ambassade een dagelijkse selectie van nieuws, komende evenementen en zakelijke kansen. De app zorgt voor een direct contact met de ambassade en faciliteert matchmaking. Ook levert de app informatie over zakendoen in het land van uw interesse. Lees meer informatie over NL TradeMate.

Service menu right