Service menu right

Verantwoord ondernemen in Colombia

Colombia is één van de opkomende markten van Latijns-Amerika. De veiligheid is sterk verbeterd en de markt is toegankelijker geworden.

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Ook scoort het land steeds hoger op internationale ranglijsten voor Doing Business en investeringsbescherming.

Ondernemingsklimaat

Daarnaast blijft Colombia een land met serieuze maatschappelijke- en veiligheidsproblemen. Die vereisen van de ondernemer een MVO-bewuste aanpak, vooral bij zakendoen buiten stedelijk gebied. Langzamerhand wordt MVO steeds meer gezien als een vereiste om te opereren op de Colombiaanse markt. Vooral omdat het de risico's en kosten beperkt van ondernemen in een 'gevoelig' ondernemingsklimaat.

Meer aandacht voor MVO

MVO in Colombia (lokaal gewoonlijk aangeduid als Responsabilidad Social Empresarial) is misschien niet zo vergevorderd als in sommige andere landen in de regio, maar speelt wel degelijk een belangrijke rol. Een aantal publieke schandalen met bedrijven als Chiquita (dat in 2007 veroordeeld werd tot een grote geldboete wegens banden met paramilitaire groepen) leidde enkele jaren geleden tot meer aandacht in Colombia voor de rol en verantwoordelijkheid van bedrijven op het gebied van mensenrechten.
 
Tegenwoordig krijgt het onderwerp MVO veel publieke (media-)aandacht en staat het ook op de agenda van de huidige Colombiaanse regering. Deze ziet MVO als belangrijk voor het bestrijden van de armoede in het land. Er zijn ook heel veel maatschappelijke initiatieven op het gebied van MVO.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.