Databanken buitenlandse markten

Bent u op zoek naar een nieuwe afzetmarkt in het buitenland, maar weet u nog niet precies welk land? Of zoekt u over een bepaald land informatie over wet- en regelgeving, het economisch klimaat of kansrijke sectoren?

Bekijk dan eens onze landeninformatie. Veel van deze informatie komt uit gerenommeerde databanken. Enkele van deze databanken kunt u zelf raadplegen. Voor andere heeft u inloggegevens nodig.

Economist Intelligence Unit (EIU)

Als Nederlands mkb-bedrijf raadpleegt u via RVO.nl interactief en gratis de Country Commerce-rapporten van de Economist Intelligence Unit (EIU). Deze rapporten bevatten informatie over de lokale wet- en regelgeving voor investeren en zakendoen in ongeveer 50 landen.

Aanmelden in 2 stappen

  1. Staat u in het Nederlands handelsregister als mkb-bedrijf vermeld? Dan kunt u zich digitaal aanmelden om toegang te krijgen tot de rapporten. Hiervoor gelden de voorwaarden van de EIU.
  2. Na 1 à 2 werkdagen ontvangt u een e-mail met uw inloggegevens. Hiermee kunt u de country commerce-rapporten inzien.

International Trade Centre (ITC)

RVO.nl is licentiehouder voor Nederland van de ITC-databank TradeMap. Deze databank biedt data over handelsstromen en -cijfers van goederen en diensten (import en export). De informatie is alleen toegankelijk voor in Nederland gevestigde bedrijven en instellingen.

Aanmelden in 2 stappen

  1. Is uw bedrijf of instelling in Nederland gevestigd? Dan kunt u zich digitaal aanmelden om kosteloos toegang te krijgen tot TradeMap.
  2. Binnen 2 werkdagen ontvangt u een toegangslink, gebruikersnaam en inlogcode.

German Trade & Invest (GTAI)

German Trade & Invest (GTAI) is het agentschap voor buitenlandse handel en investeringen in Duitsland. De website heeft Engelstalig nieuws en sectorrapporten over buitenlandse markten.

Centrum ter Bevordering van Import uit Ontwikkelingslanden (CBI)

Het Centrum ter Bevordering van Import uit Ontwikkelingslanden (CBI) biedt informatie over diverse sectoren in de Europese Unie. Doel hiervan is de import uit ontwikkelingslanden te stimuleren. Naast marktinformatie per land publiceert het CBI ook EU-regelgeving. Over diverse sectoren zijn rapporten beschikbaar waaronder:

  • agro- en voedingsmiddelenindustrie
  • consumentengoederen
  • elektronica
  • medische- en farmaceutische industrie
  • machines en apparatuur
  • textielindustrie

Service menu right