Do's-and-don'ts in de Democratische Republiek Congo | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Do's-and-don'ts in de Democratische Republiek Congo

Wilt u weten hoe de zakencultuur is in de Democratische Republiek Congo (DR Congo)? Deze praktische do's-and-don'ts wijzen u de weg in de zakelijke etiquette van de Democratische Republiek Congo. De ambassade in Kinshasa draagt bij aan deze pagina.

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Zakencultuur in de Democratische Republiek Congo

Wees niet te informeel

In de DR Congo zijn de omgangsvormen formeler, beleefd en minder direct. Gebruik tijdens het gesprek niet de voornaam van uw gesprekspartner. Doe dit pas nadat de zakenrelatie aan heeft gegeven dat dit mag. De voertaal is Frans dus zijn 'Monsieur', 'Madame' of 'Mademoiselle' gebruikelijke aanspreekvormen.

Wees niet gehaast

Een professionele relatie opbouwen is belangrijk in de DR Congo. Investeer tijd in Congolese zakenrelaties om er duurzaam zaken te kunnen doen.

Vermijd gevoelige onderwerpen

Vermijd onderwerpen als politiek, oorlog en etniciteit bij de eerste contacten, tenzij de Congolese zakenpartner erover begint. In dat geval is het goed om empathie te tonen en te informeren wat er is gebeurd. Praten over werk wordt gewaardeerd.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.