E-learning: Zakendoen in Duitsland | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

E-learning: Zakendoen in Duitsland

24-03-2021

Doet u zaken met Duitsland of heeft u plannen om daarmee te starten? RVO biedt via de International Business Academy een gratis e-learningcursus aan. Daarin bespreken we in slechts 1 uur tijd de belangrijkste aandachtspunten bij het zakendoen in Duitsland. Dat doen we op basis van de 10 meestgestelde vragen van ondernemers. Wilt u valkuilen voorkomen en snel én langdurig succes boeken bij het zakendoen met Duitsland? Volg dan deze e-learning en zet een belangrijke stap bij uw voorbereiding.

 

International Academy

De International Business Academy is hét digitale platform dat ondernemers helpt bij het opdoen van nieuwe landspecifieke kennis en vaardigheden. Deze kennis kunt u gebruiken in de voorbereiding op uw markttoetreding, maar ook als u al actief bent op de Duitse markt. Kijk voor meer informatie over het platform of het aanbod van RVO voor andere landen op de International Business Academy.

RVO e-learning 'Zakendoen in Duitsland'

In de gratis e-learningcursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

#OnderwerpVraag
1.SectorenWelke sectoren zijn het meest interessant?
2.Regio'sWelke regio's en steden zijn het meest kansrijk?
3.MarkttoetredingHoe vestig ik een bedrijf?
4.ProducteisenWaar moet mijn product aan voldoen?
5.BelastingstructuurWat kenmerkt de belastingstructuur?
6.AansprakelijkheidWelke eisen gelden rondom aansprakelijkheid?
7.ZakenpartnersHoe vind ik een betrouwbare zakenpartner?
8.CultuurWat zijn de belangrijkste do's en don'ts?
9.E-commerceWelke e-commerceregels gelden er?
10.Nederlands buitenlandnetwerkWat kan de Nederlandse overheid in Duitsland voor mij doen?

 

Aanmelden

Schrijf u in voor de gratis online cursus '10 meestgestelde vragen over zakendoen in Duitsland' via het cursusplatform van de International Business Academy. Wilt u zich verdiepen in andere aspecten van export naar Duitsland? Ga dan naar het volledige cursusaanbod voor Duitsland om (betaalde) cursussen van andere aanbieders te bekijken.

Bekijk ook onze landenpagina voor meer informatie over zakendoen met Duitsland.

Wat kan ik verwachten van de e-learning?

Wilt u eerst een indruk krijgen van de e-learning '10 meestgestelde vragen over zakendoen in Duitsland', voordat u zich inschrijft? Bekijk dan onderstaande video voor een voorproefje!

Meer weten?

Heeft u vragen over de International Business Academy, tips of suggesties? Of wilt u meer weten over zakendoen in Duitsland? Neem dan contact met ons op. Onze Duitsland-adviseurs helpen u graag verder.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.