Service menu right

Zakenpartners vinden in Duitsland

23-11-2020

Zakenpartners kunnen het betreden van een nieuwe markt makkelijker maken. Zoekt u een zakenpartner in Duitsland? Dat kan op verschillende manieren. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) kan u helpen bij het vinden van de juiste partner.

Hieronder geven we u ook een aantal tips om u op weg te helpen bij het vinden van een zakenpartner. Daarnaast bieden we u de mogelijkheid om samen met ons een zakenpartner te vinden.

Heeft u vragen over het vinden van een zakenpartner in Duitsland? Of over andere exportzaken? Neem dan contact op met ons. Onze adviseurs gaan graag met u in gesprek over uw exportmogelijkheden.

Zakenpartnerscan Duitsland

Wij hebben verschillende producten om u te helpen slagen in het buitenland. De zakenpartnerscan is een van de dienstverleningsproducten van RVO.nl. Benieuwd naar wat wij nog meer voor u kunnen betekenen? Kijk dan op onze dienstverleningspagina.

Kiest u voor een zakenpartnerscan, dan gaan wij samen met het buitenlandnetwerk voor u op zoek naar geschikte zakenpartners. Hierbij werken we samen met ambassades/consulaten-generaal, NBSO's en andere partners ter plaatse. De uitkomst van de zakenpartnerscan is een gepersonaliseerd overzicht van mogelijke zakenpartners voor de Duitse markt.

Zakenpartners vinden tijdens onze evenementen

De overheid organiseert regelmatig seminars, matchmakingevents, economische missies en handelsreizen naar verschillende landen, waaronder ook Duitsland. Bekijk voor een actueel overzicht onze evenementenkalender voor Duitsland.

Evenementen in Zuid-Duitsland

Het consulaat-generaal in München beheert daarnaast een eigen activiteitenkalender voor Zuid-Duitsland. Deze bevat een overzicht van activiteiten voor het Nederlandse bedrijfsleven, zoals netwerkbijeenkomsten en regionale beurzen.

Evenementen in de agro- en voedselsector

Bent u actief in de agro- en voedselsector? Kijk dan eens in de agenda van de Landbouwraad Duitsland voor interessante evenementen in uw sector.

Nieuwe contacten opdoen? Ga naar een handelsbeurs

Vak- en handelsbeurzen zijn (commerciële) evenementen waar producenten en afnemers met elkaar in contact komen. Beurzen zijn populair in Duitsland. Het is dan ook een goede manier om potentiële zakenpartners persoonlijk te moeten.

Welke beurs een bezoek waard is, hangt af van uw bedrijf en sector. Er zijn verschillende websites die overzichten bieden van beurzen in Duitsland:

  • Het Duitse bedrijvenportal iXPOS heeft onder Exhibitions in Germany een overzicht van beurzen in Duitsland.
  • AUMA, de vereniging van vakbeursorganisaties, heeft een uitgebreide database met Duitse vakbeurzen. Vooral handig als u zoekt naar een beurs waar u aan kunt deelnemen met een stand.
  • Andere handige (Duitstalige) websites met overzichten zijn Messen.de en Messeninfo.de
Het German Convention Bureau (GCB) is de belangenorganisatie voor vakbeurzen in Duitsland. Zij hebben meer informatie over de marktsituatie en ontwikkelingen wat betreft vakbeurzen.

Exporteren via tussenpersonen

Bij het exporteren naar Duitsland kunt u er ook voor kiezen om de markt te betreden via een tussenpersoon. Dit wordt ook wel indirecte export genoemd. Tussenpersonen zijn grofweg te verdelen in drie categorieën: (handels)agent, importeur en distributeur. Afhankelijk van uw keuze heeft u meer of minder invloed op de markt en de verkoop.

Ga bij uw keuze voor een tussenpersoon zorgvuldig te werk. De bewuste persoon moet over kennis van de markt en goede contacten te beschikken. Bovendien heeft elke tussenpersoon zijn eigen aanpak en werkwijze.

Waar vindt u een tussenpersoon?

De Centralvereinigung Deutscher Wirtschaftsverbände für Handelsvermittlung (CDH) is de Duitse belangenorganisatie voor importeurs en handelsagenten. Hier kunt u meer informatie vinden over tussenpersonen op de Duitse markt. Op de advertentiesite Handelsvertreter.de kunt u handelsagenten vinden of – tegen betaling - een advertentie plaatsen.

Hoe kan RVO.nl u helpen?

Heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste tussenpersoon? Of wilt u weten welk type het best bij uw internationale ambities past? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs sparren graag met u over tussenpersonen en de Duitse markt.

EEN Databank voor Zakenpartners

Het Enterprise Europe Network (EEN) heeft een database waar bedrijven een oproep voor zakenpartners kunnen doen. Hier vindt u profielen van duizenden mkb-bedrijven uit landen van over de hele wereld. U kunt ook een eigen profiel laten maken. EEN is een project van de Europese Commissie.

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van een zakenpartner? Neem contact op met ons. Onze adviseurs helpen u graag op weg.

Meer informatie

De volgende pagina’s kunnen u verder helpen bij het vinden van een zakenpartner in Duitsland:

  • Op de advertentiewebsite Wer Liefert Was kunnen B2B-aanbieders en -afnemers van diensten en goederen elkaar vinden.
  • Wer zu Wem Firmenverzeichnis is een databank van bedrijven in uiteenlopende sectoren. De basisinformatie is gratis.
  • Lieferanten.de is een zoekmachine voor zakelijke inkopers op zoek naar importeurs, handelaren of fabrikanten.
  • Firmen finden is een zoekmachine waarin duizenden Duitse bedrijven zijn opgenomen, soms inclusief contactgegevens.

 

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.