Service menu right

Handel Nederland - Egypte

Na Nigeria en Zuid-Afrika is Egypte wat betreft export onze grootste handelspartner van Afrika. In Noord-Afrika is Egypte zelfs onze grootste handelspartner. Deze pagina geeft u meer informatie over de handelsrelatie tussen Nederland en Egypte.

Wilt u meer weten over Egypte, zoals het bruto nationaal product, de staatsvorm of demografische gegevens? Bekijk dan onze factsheet over Egypte.

Of ziet u zakelijke kansen op de Egyptische markt? En wilt u graag met iemand sparren over uw plannen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

  Handelscijfers Nederland - Egypte

  Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Egypte

  Soort informatieBedragJaartal
  Totale uitvoer€ 1,6 miljard2019
  Totale invoer€ 531 miljoen2019
  Handelsbalans (positief/negatief)€ 1,1 miljard (+)2019


  Kijk voor de meest recente cijfers over de handel tussen Nederland en Egypte in de databank Statline van het CBS.

   Effect coronacrisis op handel met Egypte

   Hoeveel effect de coronacrisis heeft op de handel tussen Nederland en Egypte is nog lastig te zeggen. Houd de website van het CBS in de gaten. Zodra het bureau de voorlopige import- en exportcijfers over het 2e kwartaal van 2020 publiceert, kunt u deze vergelijken met die van 2019 door de juiste perioden aan te vinken. Zo krijgt u een idee van de effecten van corona op de handel.

   Effect op de Egyptische economie

   Egypte krijgt te maken met minder economische groei door de gevolgen van het coronavirus. Volgens de African Development Bank wordt er een groei verwacht van 2,2% in 2020. Egypte is wel het enige land in Noord-Afrika waar, mocht de pandemie nog doorgaan tot december, nog steeds een kleine economische groei wordt verwacht (0,8%), volgens de African Development Bank.

   Meer weten? Lees dan het rapport met voorspellingen voor de Egyptische economie: African Economic Outlook 2020 supplement (pdf) (vanaf pagina 70).

   Belangrijkste uitvoerproducten naar Egypte

   Export vanuit Nederland naar Egypte

   ProductgroepBedragJaartal
   Ruwe aardolie en aardolieproducten€ 227 miljoen2019
   Medicinale en farmaceutische producten€ 144 miljoen2019
   Vis, schaal- en weekdieren€ 80 miljoen2019


   De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het CBS. Wilt u de hele lijst van exportproducten naar Egypte bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder uitvoer van Nederland naar Egypte.

   Voorlopige exportcijfers

   Het CBS publiceert ook voorlopige exportcijfers over 2020. Let op: de gegevens in dit overzicht zijn een inschatting op basis van de op dat moment beschikbare gegevens. Deze cijfers kunnen op een later moment herzien worden.

    Belangrijkste invoerproducten uit Egypte

    Invoer vanuit Egypte naar Nederland

    ProductgroepBedragJaartal
    Groenten en fruit€ 219 miljoen2019
    Ruwe aardolie en aardolieproducten€ 137 miljoen2019
    Garen, weefsels€ 47 miljoen2019


    De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het CBS. Wilt u de hele lijst van invoerproducten uit Egypte bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder invoer van Egypte naar Nederland.

    Voorlopige invoercijfers 

    Het CBS publiceert ook voorlopige invoercijfers over 2020. Let op: de gegevens in dit overzicht zijn een inschatting op basis van de op dat moment beschikbare gegevens. Deze cijfers kunnen op een later moment herzien worden.

     Handelsinformatie via TradeMap

     Een andere nuttige bron voor handelscijfers is TradeMap. Deze site wordt beheerd door het International Trade Centre (ITC) van de Verenigde Naties. Voordeel van TradeMap is dat u hier ook inzicht krijgt in niet-Nederlandse handelsstromen. Zo kunt u de Nederlandse cijfers vergelijken met die van andere landen.

     Let op: anders dan het CBS, maakt Trademap gebruik van het HS-systeem voor het indelen van de goederenstromen. Hou hier rekening mee bij uw zoekopdracht.

     TradeMap heeft een volledig overzicht van de handelsstromen naar Egypte. Bovenaan bij 'partner' kunt u het exporterende land selecteren.

      Handels- en inivesteringscijfers Egypte

      Bekijk ook het onderstaande rapport, met een overzicht van de import en export en met cijfers over de directe buitenlandse investeringen.

       Handelsbelemmeringen

       Ondervindt u oneerlijke concurrentie, handelsbarrières of protectionisme in het buitenland? Dan kunt u dat melden bij het Meldpunt Handelsbelemmeringen.

        Meer informatie

        Bent u tevreden over deze pagina?

        Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
        Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
        Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
        De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.