Handel Nederland - Egypte

Egypte en Nederland hebben een goede handelsband. In export is Egypte een van onze grootste handelspartners van Afrika. Deze pagina geeft u meer informatie over de handelsrelatie tussen Nederland en Egypte.

Wilt u meer weten over Egypte, zoals het bruto nationaal product, de staatsvorm of andere demografische gegevens? Bekijk dan onze factsheet over Egypte.

Of ziet u zakelijke kansen op de Egyptische markt? En wilt u graag met iemand sparren over uw plannen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Handelscijfers Nederland - Egypte

Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Egypte

Soort informatieBedragJaartal
Totale uitvoer€ 1,4 miljard2018
Totale invoer€ 355 miljoen2018
Handelsbalans (positief/negatief)€ 1 miljard (+)2018


Kijk voor de meest recente cijfers over de handel tussen Nederland en Egypte in de databank Statline van het CBS.

Belangrijkste uitvoerproducten naar Egypte

Export vanuit Nederland naar Egypte

ProductgroepBedragJaartal
Medicinale en farmaceutische producten€ 118 miljoen2018
Kunststof in primaire vormen€ 73 miljoen2018
Bereide voedingsmiddelen€ 66 miljoen2018


De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het CBS. Wilt u de hele lijst van exportproducten naar Egypte bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder uitvoer van Nederland naar Egypte.

Voorlopige exportcijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige exportcijfers over het lopende jaar. Onder 'Perioden' kunt u de maanden selecteren waar u de voorlopige cijfers voor wilt inzien. De gegevens in dit overzicht zijn een inschatting op basis van de op dat moment beschikbare gegevens. Deze cijfers kunnen op een later moment herzien worden.

Belangrijkste invoerproducten uit Egypte

Invoer vanuit Egypte naar Nederland

ProductgroepBedragJaartal
Groenten en fruit€ 172 miljoen2018
Ruwe aardolie en aardolieproducten€ 39 miljoen2018
Garen, weefsels€ 37 miljoen2018


De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het CBS. Wilt u de hele lijst van invoerproducten uit Egypte bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder invoer uit Egypte door Nederland.

Voorlopige invoercijfers 

Het CBS publiceert ook voorlopige invoercijfers over het lopende jaar. Onder 'Perioden' kunt u de maanden selecteren waar u de voorlopige cijfers voor wilt inzien. De gegevens in dit overzicht zijn een inschatting op basis van de op dat moment beschikbare gegevens. Deze cijfers kunnen op een later moment herzien worden.

Handelsinformatie via TradeMap

Een andere nuttige bron voor handelscijfers is TradeMap. Deze site wordt beheerd door het International Trade Centre (ITC) van de Verenigde Naties. Voordeel van TradeMap is dat u hier ook inzicht krijgt in niet-Nederlandse handelsstromen. Zo kunt u de Nederlandse cijfers vergelijken met die van andere landen.

Let op: anders dan het CBS, maakt Trademap gebruik van het HS-systeem voor het indelen van de goederenstromen. Hou hier rekening mee bij uw zoekopdracht.

TradeMap heeft een volledig overzicht van de handelsstromen naar Egypte. Bovenaan bij 'partner' kunt u het exporterende land selecteren.

Overzicht handelscijfers

Bekijk ook het rapport Handels- en investeringscijfers Egypte - Nederland (pdf) (juli 2018), met een overzicht van de import en export en met cijfers over de directe buitenlandse investingen.

Meldpunt handelsbelemmeringen

Ondervindt u oneerlijke concurrentie, handelsbarrières of protectionisme in het buitenland? Dan kunt u dat melden bij het Meldpunt Handelsbelemmeringen.

Meer informatie

Service menu right