Service menu right

Handel Nederland - Estland

De handel tussen Nederland en Estland is aan een opmars bezig. We voeren meer in, maar vooral meer uit naar het Baltische land. Tussen 2016 en 2017 steeg de export naar Estland met meer dan € 100 miljoen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de handelscijfers.

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Wilt u meer weten over het land Estland, zoals het bruto nationaal product, de staatsvorm of andere demografische gegevens? Bekijk dan onze Factsheet Estland.

Ziet u zakelijke kansen op de Estse markt? En wilt u graag met iemand sparren over uw plannen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Handelscijfers Nederland - Estland

Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Estland

Soort informatieBedragJaartal
Totale uitvoer€ 897 miljoen2017
Totale invoer€ 305 miljoen2017
Handelsbalans (positief/negatief)€ 593 miljoen (+)2017


Kijk voor de meest recente cijfers over de handel tussen Nederland en Estland in de databank Statline van het CBS.

Belangrijkste uitvoerproducten naar Estland

Export vanuit Nederland naar Estland

ProductgroepBedragJaartal
Machines en vervoermaterieel€ 512 miljoen2017
Elektrische apparaten€ 341 miljoen2017
Voeding en levende dieren€ 102 miljoen2017


De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het CBS. Wilt u de hele lijst van exportproducten naar Estland bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder uitvoer van Nederland naar Estland.

Voorlopige exportcijfers 

Het CBS publiceert ook voorlopige exportcijfers over het afgelopen jaar (2018). Deze zijn terug te vinden in de databank Statline. De gegevens in dit overzicht zijn een inschatting op basis van de op dat moment beschikbare gegevens. Let op: deze cijfers kunnen op een later moment herzien worden.

Belangrijkste invoerproducten uit Estland

Invoer vanuit Estland naar Nederland

ProductgroepBedragJaartal
Minerale brandstoffen€ 64 miljoen2017
Grondstoffen, niet eetbaar€ 60 miljoen2017
Ruwe aardolie en aardolieproducten€ 47 miljoen2017


Bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het CBS. Wilt u de hele lijst van invoerproducten uit Estland bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder invoer van Nederland naar Estland.

Voorlopige importcijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige invoercijfers over het afgelopen jaar (2018). Deze zijn terug te vinden in de databank Statline. De gegevens in dit overzicht zijn een inschatting op basis van de op dat moment beschikbare gegevens. Let op: deze cijfers kunnen op een later moment herzien worden.

Handelsinformatie via TradeMap

Een andere nuttige bron voor handelscijfers is TradeMap. Deze site wordt beheerd door het International Trade Centre (ITC) van de Verenigde Naties. Voordeel van TradeMap is dat u hier ook inzicht krijgt in niet-Nederlandse handelsstromen. Zo kunt u de Nederlandse cijfers vergelijken met die van andere landen.

Let op: anders dan het CBS, maakt Trademap gebruik van het HS-systeem voor het indelen van de goederenstromen. Hou hier rekening mee bij uw zoekopdracht.

TradeMap heeft een volledig overzicht van de handelsstromen naar en uit Estland. Bovenaan bij 'partner' kunt u het exporterende land selecteren.

Overzicht handel- en investeringscijfers

In het overzichtsrapport Handels- en investeringscijfers Estland-Nederland (pdf) (juni 2018) vindt u informatie over onder meer Estse im- en export, economische ontwikkelingen en Estse handelspartners. Er is speciale aandacht voor de handel tussen Nederland en Estland.

Ondervindt u oneerlijke concurrentie, handelsbarrières of protectionisme in het buitenland? Dan kunt u dat melden bij het Meldpunt Handelsbelemmeringen.

Meer informatie

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *