Service menu right

Handel Nederland - Finland

Nederland en Finland kennen een lange handelsgeschiedenis. Ook vandaag de dag wordt er voor miljarden euro's aan goederen tussen de landen verhandeld. Deze pagina geeft u meer informatie over deze handelsrelatie tussen Nederland en Finland.

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Wilt u meer weten over het land Finland, zoals het bruto nationaal product, de staatsvorm of andere demografische gegevens? Bekijk dan onze factsheet over Finland.

Of ziet u zakelijke kansen op de Finse markt? En wilt u graag met iemand sparren over uw plannen? Neem dan contact op met één van onze adviseurs.

Handelscijfers Nederland - Finland

Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Finland

Soort informatieBedragJaartal
Totale uitvoer€ 4,5 miljard2017
Totale invoer€ 4,1 miljard2017
Handelsbalans (positief/negatief)€ 400 miljoen (+)2017


Kijk voor de meest recente cijfers over de handel tussen Nederland en Finland in de databank Statline van het CBS.

Belangrijkste uitvoerproducten naar Finland

Export van Nederland naar Finland

ProductgroepBedragJaartal
Metaalertsen en metaalafvallen€ 529 miljoen2017
Automatische gegevensverwerkers€ 385 miljoen2017
Ruwe aardolie en aardolieproducten€ 275 miljoen2017


De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het CBS. Wilt u de hele lijst van exportproducten naar Finland bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder uitvoer van Nederland naar Finland.

Voorlopige exportcijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige exportcijfers over het afgelopen jaar (2018). Deze zijn terug te vinden in de databank Statline. De gegevens in dit overzicht zijn een inschatting op basis van de op dat moment beschikbare gegevens. Let op: deze cijfers kunnen op een later moment herzien worden.

Belangrijkste invoerproducten uit Finland

Invoer van Finland naar Nederland

ProductgroepBedragJaartal
IJzer en staal€ 1,2 miljard2017
Ruwe aardolie en aardolieproducten€ 654 miljoen2017
Diverse machines€ 325 miljoen2017


De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het CBS. Wilt u de hele lijst van invoerproducten uit Finland bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder invoer van Finland naar Nederland.

Voorlopige invoercijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige invoercijfers over het afgelopen jaar (2018). Deze zijn terug te vinden in de databank Statline. De gegevens in dit overzicht zijn een inschatting op basis van de op dat moment beschikbare gegevens. Let op: deze cijfers kunnen op een later moment herzien worden.

Handelsinformatie via TradeMap

Een andere nuttige bron voor handelscijfers is TradeMap. Deze site wordt beheerd door het International Trade Centre (ITC) van de Verenigde Naties. Voordeel van TradeMap is dat u hier ook inzicht krijgt in niet-Nederlandse handelsstromen. Zo kunt u de Nederlandse cijfers vergelijken met die van andere landen.

Let op: anders dan het CBS, maakt Trademap gebruik van het HS-systeem voor het indelen van de goederenstromen. Hou hier rekening mee bij uw zoekopdracht.

TradeMap heeft een volledig overzicht van de handelsstromen naar Finland. Bovenaan bij 'partner' kunt u het exporterende land selecteren.

Ondervindt u oneerlijke concurrentie, handelsbarrières of protectionisme in het buitenland? Dan kunt u dat melden bij het Meldpunt Handelsbelemmeringen.

Meer informatie

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *