Do's-and-don'ts in Frankrijk

Bij het zakendoen in Frankrijk moet u rekening houden met de lokale cultuur en gebruiken. Verdiep u in deze do's-and-don'ts, tips en tricks. De ambassade in Parijs draagt bij aan deze pagina.

Wist u dat RVO.nl u kan helpen bij het oriënteren op de markt én bij het leggen van zakelijke contacten? Wij geven u dan ook graag persoonlijk advies voor zakendoen in het buitenland.

Zakelijke omgangsvormen in Frankrijk

Wilt u volledig geaccepteerd worden door uw Franse zakenpartner? Dan is het goed als u meer dan alleen camping-Frans spreekt. Ook een Franse versie van uw website maakt indruk.
Investeer in uw zakelijke relaties, bijvoorbeeld door regelmatig met hen te gaan lunchen. Neem niet gelijk dossiers mee naar het eerste gesprek. Praat over algemene onderwerpen en sport, en toon interesse in het land. Zakendoen komt hierna. Frankrijk is een ‘contactland’. Het opbouwen van vertrouwensrelaties is essentieel.
Respecteer de hiërarchie in het bedrijf. De baas is de baas. Zorg dat u in contact staat met de juiste persoon: degene die besluiten mag nemen of degene die zo hoog mogelijk in de hiërarchie staat.
Ga niet rechtstreeks en te direct van toon op uw doel af. Directheid wordt niet altijd geapprecieerd. Fransen kunnen uw directheid als onbeleefd en grof ervaren.
Blijf aan het begin van uw relatie formeel, tutoyeer niet te snel. Houd het in eerste instantie op ‘vous’, ook al worden er voornamen gebruikt.
Fransen doen geen zaken per e-mail. Ze willen hun zakenrelatie eerst beter leren kennen. Fransen doen zaken het liefst face-à-face.

Service menu right