Veelgestelde vragen over het coronavirus in Frankrijk | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Veelgestelde vragen over het coronavirus in Frankrijk

De uitbraak van het coronavirus (COVID-19) heeft gevolgen voor ondernemers die internationaal zakendoen. Op het moment krijgen wij veel vragen over corona en het zakendoen met Frankrijk. Wij hebben de belangrijkste vragen en antwoorden voor u verzameld.

Laatste update: 2 april 2021, 13:00 uur - Nieuwe lockdown voor heel Frankrijk, aanpassing avondklok.

Bent u van plan om zaken te doen in Frankrijk? En wilt u weten hoe wij u hierbij kunnen helpen? Probeer dan nu de RVO Exportwijzer.

Op de hoogte blijven van belangrijke corona-updates? Download de NL Exporteert app (Apple / Android) en abonneer u op Frankrijk.

Meer informatie over de gevolgen van de coronacrisis op de Franse economie vindt u op onze pagina Handel Nederland - Frankrijk. Daarnaast bieden we veel informatie over zakendoen in Frankrijk, zoals over de zakencultuur, exportregels en handelscijfers. Kijk op onze Frankrijk-pagina.

Bekijk de FAQ's per land

Veelgestelde vragen

Actuele coronamaatregelen in Frankrijk

Wat is het actuele reisadvies voor Frankrijk?

Buiten het negatieve reisadvies van het Nederlandse kabinet, raadt ook de Franse overheid elke internationale reis - vanuit het buitenland naar Frankrijk en vanuit Frankrijk naar het buitenland - tot nader order met klem af. Als een reis wegens een dringende redenen toch noodzakelijk is, gelden onderstaande maatregelen bij het betreden van het Franse grondgebied.

Vakanties vallen niet onder noodzakelijke reizen. Voor zakelijke reizen kunt u op grond van het dringende advies zelf afwegen of een reis op dit moment noodzakelijk is. Raadpleeg voor u op reis gaat, altijd eerst het actuele reisadvies voor Frankrijk van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Reisregels in/naar Frankrijk

 • U heeft een negatieve PCR-test nodig om naar Frankrijk te reizen. Deze mag maximaal 72 uur oud zijn. Dit geldt ook voor reizen per auto.
 • U geeft de noodzaak van uw reis aan door het invullen en ondertekenen van deze Engelstalige verklaring op erewoord. Hierin verklaart u:
  - dat u geen aan COVID-19 gerelateerde symptomen heeft;
  - dat u bij uw weten in de 14 dagen voorafgaand aan uw reis niet in contact bent geweest met een persoon bij wie COVID-19 is geconstateerd;
  - dat u na aankomst in Frankrijk 7 dagen in quarantaine gaat en na afloop van deze periode een PCR-test laat afnemen.

Grenspersoneel kan u aan de grens op symptomen controleren. Volg altijd de Nederlandse en de lokale coronaregels op. Bekijk ook het reisadvies voor Frankrijk. De Europese Commissie heeft ook een speciale site met coronamaatregelen per EU-land: Re-Open Europe. Hier vindt u onder meer informatie over reisbeperkingen en regels rond restaurants en toerisme.

Wilt u weten waarom het ene gebied een geel en het andere een oranje reisadvies krijgt? Lees dan meer over hoe het een reisadvies tot stand komt.

Terugkeer naar Nederland

Als u uit een gebied met een oranje reisadvies terugkomt naar Nederland, heeft u meestal een negatieve coronatestuitslag nodig. Dit geldt als u reist per vliegtuig, schip, of internationale trein- of busverbinding. Zie de checklist inreizen in Nederland van de Rijksoverheid. Hierin staat ook informatie over thuisquarantaine. Hou ook rekening met de avondklok in Nederland, die geldt tussen 22:00 uur en 4:30 uur.

Welke maatregelen neemt Frankrijk om het coronavirus in te dammen?

Vanaf 3 april 2021 geldt in heel Frankrijk een nieuwe lockdown. Deze geldt tot minstens 2 mei 2021. Dat betekent dat alleen de noodzakelijke winkels open blijven. U mag zonder verklaring overdag naar buiten binnen een straal van 10 kilometer van uw woning. Als u verder dan 10 kilometer reist, heeft u een getekende uitgangsverklaring met geldige reden nodig. 's Avonds geldt de avondklok. Meer hierover leest u op de website van de Franse overheid. Meer over de departementen leest u in het volgende hoofdstuk: 'Regionale coronamaatregelen in Parijs en departementen Frankrijk'.

Avondklok

Tevens geldt vanaf maart in heel Frankrijk een avondklok tussen 19:00 en 06:00 uur. Deze avondklok wordt strikt gehandhaafd en er kan slechts in een klein aantal gevallen (beroepsuitoefening, medische redenen of dringende familieredenen) van worden afgeweken. Meer informatie over de regels en uitzonderingen rond de avondklok leest u op de website van de Franse overheid. Hier vindt u ook de verklaring waarmee u buiten kunt zijn tijdens de avondklok als u aan de voorwaarden voldoet.

Spreekt u Frans? Bij vragen aan de Franse overheid over hun coronamaatregelen, belt u met de speciale hotline: +33 800 130 000. Lees ook de algemene corona-informatie voor Frankrijk (Engelstalig).

Inreizen vanuit VK

De grenzen tussen Frankrijk en omliggende landen zijn open. Inreizen vanuit het Verenigd Koninkrijk is niet langer verboden. Wel gelden er reisbeperkingen.

Sinds 23 december is het reizen naar of door Frankrijk vanuit het Verenigd Koninkrijk opnieuw toegestaan voor personen die in de volgende categorieën vallen:

 • Fransen en ingezetenen van lidstaten van de Europese Ruimte, hun echtgenoten en kinderen.
 • Ingezetenen van het Verenigd Koninkrijk en van derde landen, die hun gebruikelijke woonplaats hebben in ofwel Frankrijk, een lidstaat van de Europese Unie of een lidstaat van de Europese Ruimte. Of die een noodzakelijke reis moeten vervullen, die voldoet aan 1 of meer van de voorwaarden die staan in de "Annex" op de (Engelstalige) pagina op de website van de Franse overheid.

Deze personen moeten tijdens hun reis het negatieve resultaat hebben van een test, die minder dan 72 uren voor de reis is afgenomen. Bij grensposten kan hierop gecontroleerd worden. Ongeacht hun nationaliteit moeten deze reizigers dus aan de luchtvaart-, scheepvaart- of spoorwegmaatschappij een document kunnen overleggen. Uit dat document moet blijken dat een laboratoriumanalyse een negatief resultaat heeft opgeleverd voor een test op Sars-CoV-2. Naast PCR-testen zijn ook antigeentesten toegestaan, mits deze gevoelig zijn voor de variant VUI-2020-12-01. Het Franse ministerie voor Solidariteit en Volksgezondheid en (in het Engels) het Franse ministerie van Buitenlandse zaken publiceren een lijst met geaccepteerde antigeentesten.

Mondkapjes verplicht in winkels en andere openbare ruimtes

Het dragen van een mondkapje is nu in heel Frankrijk verplicht in alle afgesloten, openbare ruimtes. Hieronder vallen onder meer supermarkten en winkels, maar ook de werkvloer en horecagelegenheden. Let op: De mondkapjesverplichting wordt nu vaak regionaal aangescherpt. Dit kan per departement gebeuren, maar ook per stad, zoals in Parijs, Nice en Marseille.

In de meeste steden geldt nu een verplichting tot het dragen van een mondkapje. Binnen, maar ook op straat. Kijk op de pagina van de stad of regio waar u naartoe reist of en welke aanvullende regels er gelden.

StopCovid-app

Frankrijk heeft een applicatie gelanceerd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan: StopCovid. Hiermee kunnen gebruikers een melding kunnen krijgen als ze in de buurt zijn geweest van iemand die positief test op het coronavirus. Het gebruik van deze app is niet verplicht als u in Frankrijk bent of naar Frankrijk reist.

De StopCovid-app is beschikbaar voor de mobiele besturingssystemen Apple iOS en Google Android.

Wat is de stand van zaken rondom het coronavirus in Frankrijk?

Net als de meeste andere landen, houdt Frankrijk de coronacijfers bij in een coronadashboard. Hier rapporteert de Franse overheid het aantal besmettingen, herstelde patiënten en doden als gevolg van het coronavirus. In het dashboard vindt u ook het reproductiegetal ('R') voor Frankrijk.

Het Santé Publique France - het Franse RIVM - publiceert dagelijks een kort overzicht met de meest recente coronacijfers voor Frankrijk. De organisatie biedt ook via haar gezondheidsdashboard regionale informatie over het coronavirus aan. In de balk boven de landkaart kunt u de datum aanpassen.

Regionale coronamaatregelen in Parijs en departementen Frankrijk

Hoe zit het met coronasituatie en -regels in de Franse regio's en departementen?

In heel Frankrijk geldt een avondklok. Vanaf hoe laat deze ingaat leest u onder het kopje 'Actuele coronamaatregelen in Frankrijk'. Welke uitzonderingen er gelden leest u (in het Engels) op de website van de Franse overheid. Meer informatie hierover vindt u op de Franstalige website van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Raadpleeg vóór u op reis gaat, altijd eerst het reisadvies voor Frankrijk. Voor álle Franse departementen geldt momenteel een oranje reisadvies. Dat betekent dat niet-noodzakelijke reizen (zoals vakanties) worden afgeraden. Naast Parijs liggen ook andere grote Franse steden als Bordeaux, Lyon, Marseille en Nice in departementen waarvoor een oranje reisadvies geldt. Ook voor Monaco is het reisadvies oranje.

De coronamaatregelen worden vaak op lokaal niveau verder aangescherpt. Bent u van plan om naar een bepaald departement te reizen? Controleer dan ook de officiële site van het departement waar u naartoe gaat.

Hoe zit het met coronasituatie en -regels in de Franse steden?

De regels in Franse steden kunnen anders zijn dan in de rest van het departement. Vaak zijn de regels in de steden strenger. Dit heeft te maken met het aantal besmettingen. De bevolkingsdichtheid van steden is hoger in vergelijking met landelijke gebieden. Lokale corona-brandhaarden kunnen daardoor sneller een probleem worden.

Bent u van plan naar een Franse stad te reizen? Controleer dan altijd wat de regels van uw reisdoel zijn. Bekijk het overzicht van de lokale overheid voor de status en maatregelen per per stad.

Coronamaatregelen Parijs:  Nationale maatregelen gelden ook in de hoofdstad

Vanaf 19 maart is Parijs met de Parijse departementen voor 4 weken in lockdown. Dat betekent dat alleen de noodzakelijke winkels open blijven. Meer hierover leest u op de website van de Franse overheid. U kan overdag naar buiten. Binnen een straal van 10 km kan dat zonder verklaring. De avondklok geldt van 19:00 - 6:00 uur.

Blijf op de hoogte van de actuele coronamaatregelen in Parijs via de officiële website van de stad.

Overige departementen

Vanaf 19 maart zijn de volgende departementen eveneens voor 4 weken in lockdown:

 • Les Hauts de France
 • Alpes-Maritimes
 • La Seine-Maritime
 • L’Eure

Dat betekent dat ook hier alleen de noodzakelijke winkels open blijven. Meer hierover leest u op de website van de Franse overheid. U mag overdag naar buiten; binnen een straal van 10 kilometer mag dat zonder verklaring. De avondklok geldt van 19:00 - 6:00 uur.

Meer corona-informatie vindt u op de speciale coronaviruspagina van de Franse overheid. Informatie over de lokale maatregelen vindt u in het overzicht van de Franse departementen. Moet u na 19:00 uur op straat zijn? Zorg dan dat u een verklaring bij zich heeft, de attestation de déplacement dérogatoire. U kunt deze downloaden of een code aanmaken. Kijk hiervoor onder 'Télécharger les attestations'.

Reizen en zakelijke afspraken

Kan ik of mijn personeel nog (zakelijk) reizen binnen Frankrijk?

Raadpleeg vóór u of uw personeel op reis gaat, altijd eerst het actuele reisadvies voor Frankrijk van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Reizen binnen Frankrijk

Houd er rekening mee dat zowel de Nederlandse als de Franse overheid niet-noodzakelijke reizen naar Frankrijk met klem afraadt (oranje reisadvies). Als u terugkeert na een noodzakelijke reis uit een oranje gebied vraagt de overheid u dringend om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Lees voor meer informatie het reisadvies voor Frankrijk.

Thuiswerken is in Frankrijk verplicht. Alleen mensen die een beroep hebben dat niet thuis uit te voeren is, mogen reizen voor werk. Om het spitsverkeer (06:30 - 09:30 en 16:00 - 19:00 uur) tot een minimum te beperken, is het verzoek aan werkgevers om flexibele werktijden te hanteren wanneer thuiswerken niet mogelijk is.

Let op: Het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer is verplicht vanaf 11 jaar. Daarnaast moet u 1 meter afstand houden van andere personen.

Kan ik vanuit een ander land naar Frankrijk reizen?

Reizen vanuit niet-EU landen naar Frankrijk is voor de meeste landen niet toegestaan, met uitzondering van dringende reizen. Bijvoorbeeld een sterfgeval in de familie. In zo'n geval moet u een negatieve PCR-test overleggen van minder dan 72 uur oud. Ook moet u na aankomst in Frankrijk 7 dagen in quarantaine en u na afloop opnieuw laten testen.

Reizen via België

In Wallonië en het Brussels gewest geldt een avondklok van 22:00 tot 06:00 uur. In de rest van België geldt een avondklok van 00:00 tot 05:00 uur. Uitzondering hierop zijn essentiële, niet-uitstelbare verplaatsingen, zoals dringende medische redenen, professionele verplaatsingen, woon-werkverkeer en door België reizen om naar een hoofdwoning te gaan in een ander land.

België heeft haar reisregels van eind januari tot 1 maart aangescherpt. Check voor een noodzakelijke reis via België naar Frankrijk de voorwaarden op de website van de Franse ambassade in Den Haag en het actuele reisadvies voor België van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Kan ik met het vliegtuig naar Frankrijk of reizen via Franse luchthavens?

Kijk voor de actuele situatie rond vliegen van, naar en via Parijs, op de speciale coronaviruspagina van Paris Aéroport. Let op: een mondkapje dragen is op alle vluchten van Air France verplicht.

Heb ik een negatieve coronatest nodig als ik naar Nederland reis?

Staat Frankrijk niet op de lijst met veilige landen met laag COVID-19-risico van Rijksoverheid.nl? Dan moet u vanaf 29 december 2020 een negatieve COVID-19-testuitslag laten zien als u vanuit Frankrijk naar Nederland reist per vliegtuig, schip, internationale intercity of internationale bus. Na een verblijf in Frankrijk gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. U leest meer over (terug)reizen naar Nederland onder het kopje: 'Actuele coronamaatregelen in Frankrijk'.

Lees alles over de negatieve COVID-19-testuitslag voor reizigers binnen EU/Schengen op Rijksoverheid.nl. Hier vindt u ook informatie over wanneer u geen negatieve testuitslag hoeft te laten zien.

Kan ik met de trein naar Frankrijk reizen?

In Frankrijk rijdt ongeveer twee derde van het normale aantal hogesnelheidstreinen en Intercity's. De dienstregeling van de Thalys tussen Parijs en Amsterdam is aangepast. Er rijden een stuk minder treinen. Raadpleeg het actuele schema van de Thalys tussen Parijs en Amsterdam en neemt contact op met de vervoerder als u vragen heeft over uw reis.

Als u met de Thalys naar Frankrijk reist, moet u een mondkapje dragen. Lees ook het volledige overzicht van maatregelen aan boord van de Thalys.

Hoe zit het met autoreizen naar en binnen Frankrijk?

Bij een noodzakelijke reis naar Frankrijk gelden ook per auto maatregelen. Zie hiervoor onder het kopje 'Actuele coronamaatregelen in Frankrijk' onder 'Reisregels in/naar Frankrijk'. Meer informatie over (zakelijk) vervoer vindt u op de ANWB Reiswijzer voor Frankrijk. Deze biedt nuttige en actuele informatie over de coronaregels voor bestuurders en passagiers.

De Reiswijzer heeft daarnaast informatie over overnachtingen in Frankrijk (camping/hotels), algemene horecaregels en welke winkels er geopend zijn.

Handelsmissies en zakelijke afspraken in Frankrijk

Kan ik nog naar afspraken/bijeenkomsten in Frankrijk gaan?

Meer informatie over reisadviezen en maatregelen vindt u onder het kopje 'Actuele coronamaatregelen in Frankrijk'. Raadpleeg voordat u of uw personeel op reis gaat, altijd eerst het actuele reisadvies voor Frankrijk van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Alle bijeenkomsten van meer dan 10 personen zijn verboden. Alle beurzen zijn dan ook geannuleerd of uitgesteld. Voor specifieke beurzen op een latere datum wordt geadviseerd om de website van de desbetreffende beurs te raadplegen.

Bijeenkomsten en sportevenementen met publiek zijn voorlopig verboden. Voor meer informatie, zie 'Reizen naar en binnen Frankrijk' en volg het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ik heb me ingeschreven – of wilde me inschrijven – voor een handelsmissie. Gaan deze nog door?

De meest recente informatie over handelsmissies die door de overheid zijn georganiseerd, vindt u op onze website. Als u zich al had opgegeven voor een missie die is uitgesteld of geannuleerd, wordt u hierover persoonlijk geïnformeerd.

Als u wilt weten of een missie waarin u interesse heeft nog doorgaat, neem dan contact op met de contactpersoon voor de betreffende missie. Contactgegevens vindt u op de informatiepagina over de betreffende handelsmissie.

Webinars

Onze overige evenementen staan op www.rvo.nl/evenementen.

Overheidssteun voor bedrijven

Kan ik een beroep doen op overheidssteun als mijn bedrijf sterk is getroffen door de gevolgen van het coronavirus?

Op Rijksoverheid.nl vindt u het pakket met economische maatregelen dat het kabinet heeft geïntroduceerd om ondernemers te steunen. Bekijk ook hoe RVO u kan ondersteunen bij internationaal ondernemen in coronatijden.

Een paar voorbeelden van de van steun die u als ondernemer van de overheid kan krijgen:

Welke steunmaatregelen heeft de Franse overheid genomen?

De Franse regering heeft verschillende maatregelen genomen om bedrijven in Frankrijk te ondersteunen. Als u een Franse bedrijfsstructuur heeft, kunt u daar mogelijk ook gebruik van maken. U vindt meer aanvullende informatie op de Franstalige informatiepagina van het Franse Ministerie van Economische Zaken.

Herstelplan Franse economie: 'France Relance'

De Franse regering heeft in september een economisch herstelplan voor de lange termijn gepresenteerd. Deze investering komen bovenop de bestaande steunmaatregelen die tijdens de coronacrisis zijn genomen.

Volgens premier Jean Castex wil zijn regering de komende jaren € 100 miljard in de Franse economie steken. Een deel bestaat uit lastenverlichtingen voor het bedrijfsleven. Daarnaast investeert de Franse regering in concurrentiekracht, innovatie en het 'vergroenen' van de economie. Benieuwd of dit kansen biedt voor uw onderneming? Lees dan meer over het economisch herstelplan 'France Relance' op de site van de Franse overheid.

Gevolgen coronavirus voor Franse economie en handel Nederland - Frankrijk

Wat zijn de gevolgen van het coronavirus voor de Franse economie?

De Franse centrale bank heeft een eerste schatting gemaakt van het effect van de coronacrisis op de Franse economie. Voor 2020 wordt een daling van 11% voorspeld (BBP). Bijna alle sectoren zijn geraakt. De Franse automobielindustrie lijkt bijzonder hard getroffen door de maatregelen. De volledige rapportages zijn terug te vinden op de site van Banque de France.

Ook het Franse statistiekbureau, Insee, publiceert cijfers over het effect van de coronacrisis op de Franse economie. Zij rapporteren dat de verkoop van producten en diensten in Frankrijk bijna gehalveerd is sinds de lockdown. De binnenlandse vraag ligt ongeveer een derde lager vergeleken met de periode vóór de coronamaatregelen.

Wat zijn de gevolgen van het coronavirus voor de handel tussen Nederland en Frankrijk?

Het coronavirus heeft zowel in Nederland als in Frankrijk gevolgen gehad voor de economie. Ook de handel tussen de twee landen is hard geraakt. In de eerste helft van 2019 exporteerde Nederland nog voor € 9,9 miljard naar Frankrijk. In de eerste helft van 2020 lag de totale waarde op € 8,4 miljard. Dat komt neer op een daling van 15%.

Ondanks de daling is Frankrijk nog altijd een van de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse ondernemers. Het land is zelfs een plaatsje gestegen. In 2019 stond Frankrijk op de 4e plek van belangrijkste exportlanden. In de eerste helft van 2020 zijn de Fransen het Verenigd Koninkrijk gepasseerd. In exportvolume is Frankrijk - na Duitsland en België - onze belangrijkste handelspartner.

Meer informatie over de Nederlandse export in tijden van corona kunt u vinden bij het CBS.

Wilt u weten hoe andere ondernemers de gevolgen van de coronacrisis ervaren? Lees dan ons rapport 'Impact van de uitbraak van het coronavirus op internationaal ondernemen (pdf)'.

Hoe kan ik mij op de gevolgen voorbereiden? Wat kan ik nu doen?

Volg het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken om op de hoogte te blijven van de situatie in Frankrijk. Blijf daarnaast op de hoogte via de media en de websites van de Rijksoverheid en het RIVM. Zo kunt u direct reageren op de laatste ontwikkelingen.

Ik werk in de sector agro & food en heb informatie nodig over export naar Frankrijk. Waar kan ik terecht?

Stel uw vragen aan de landbouwattaché en het landbouwteam in Frankrijk, via par-lnv@minbuza.nl. Houd ook de website Agroberichten buitenland in de gaten.

Invoer/uitvoer uit Frankrijk, productie en leveringen

Wat gebeurt er met de productie in en de bevoorrading vanuit Frankrijk?

De winkels zijn weer open. Horeca (drink- en eetgelegenheden) zijn nog altijd dicht.

Het dringende advies om projecten uit te stellen en waar mogelijk thuis te werken, blijft gelden.

Gaan voor dieren/dierlijke en planten/plantaardige producten strengere veterinaire en fytosanitaire maatregelen gelden?

Ook voor dieren/dierlijke en planten/plantaardige producten gelden er geen strengere regels. Er is – vooralsnog – geen relatie vastgesteld tussen deze producten en de verspreiding van het coronavirus.

Uw bedrijf/personeel in Frankrijk

Wat kan/moet ik doen voor mijn personeel in Frankrijk?

Werkgevers moeten thuiswerken zoveel mogelijk faciliteren. Is thuiswerken voor uw personeel niet haalbaar? Volg dan de voorschriften van de Franse overheid op het gebied van personeel.

Van werkgevers wordt verder gevraagd om flexibele werktijden te hanteren. Dat moet het ontstaan van een drukke ochtend- of avondspits voorkomen. Van de werkgevers wordt verwacht dat zij hiervoor een plan van aanpak samenstellen. Een mondkapje dragen in openbare ruimtes (waaronder ook de werkvloer) is verplicht.

Vanaf 1 september is deze maatregel voor kantoren verder uitgebreid. In elke ruimte met meer dan één persoon is het dan verplicht om een mondkapje te dragen. De werkgever moet hiervoor zorgen. Lees meer over deze nieuwe regels in het persbericht van het Franse ministerie van Werkgelegenheid.

Werkt u in Frankrijk? Lees dan ook de Engelstalige lijst met veelgestelde vragen over corona en werken in Frankrijk van de Franse overheid.

Meer weten?

Waar kan ik terecht voor meer informatie over het coronavirus en zakendoen?

We proberen u via onze website zo goed mogelijk van informatie te voorzien. Heeft u toch nog vragen hoe het coronavirus de internationale activiteiten van uw bedrijf raakt en waar u rekening mee moet houden? Dan u kunt uw vragen stellen aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) via klantcontact@rvo.nl of telefonisch via: 088 042 42 42.
 
Daarnaast kunt u terecht bij:
Ook de Franse tegenhanger van het RIVM – het Ministère des Solidarités et de la Santé – publiceert veel (Franstalige) informatie over het coronavirus.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.