Zakelijke kansen in Frankrijk

De economie van Frankrijk is de tweede in Europa. De economie draait rond de dienstensector. Het land is de belangrijkste toeristische bestemming in de wereld. Frankrijk is daarnaast de grootste landbouwproducent in de EU en wereldwijd marktleider in de productie van wijn en gedistilleerde dranken.

Voor Nederlandse ondernemers zijn er mogelijkheden in sectoren zoals consumentengoederen, agri & food, (landbouw)machines en automotive. Ook zijn er kansen binnen de circulaire economie en de sectoren (duurzame) bouw, chemische industrie, lucht- en ruimtevaart, energie, farmaceutische en cosmetische sector, digitale media, gezondheidszorg, creatieve industrie, ICT, retail, water en offshore windenergie. De transportsector profiteert van een efficiënt wegen- en spoorwegnet.

Kansrijke sectoren

RVO.nl en het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten, Netherlands Business Support Offices (NBSO's), Innovatie Attachés en landbouwraden publiceren rapporten over kansrijke sectoren in het buitenland.

Zakelijke ondersteuning

In Lyon en Nantes zijn Netherlands Business Support Offices (NBSO's) gevestigd. Het NBSO-netwerk biedt informatie aan Nederlandse bedrijven en helpt bij het zoeken naar zakenpartners.

  • Het NBSO Lyon bedient de regio Rhône Alpes.
  • Het NBSO Nantes zit in het hart van de regio’s Bretagne en Pays de la Loire.

Op de blog van het economisch netwerk in Frankrijk verschijnen regelmatig berichten met informatie over de Franse markt voor Nederlandse ondernemers. Het NBSO-netwerk biedt informatie aan Nederlandse bedrijven en helpt bij het zoeken naar zakenpartners.

Concrete zakelijke kansen publiceert het buitenlandnetwerk op internationaalondernemen.nl.

Innovatie

Frankrijk heeft een lange wetenschappelijke en industriële geschiedenis. Het is toonaangevend op gebieden als wiskunde, scheikunde, natuurkunde, lucht-en ruimtevaart, voeding en gezondheid, kernenergie, ICT, nano- en electrotechnologie en biotechnologie.

Frankrijk beschikt over een goed ontwikkelde industrie in verschillende regio’s. Het IA-netwerk Parijs volgt de technologische ontwikkelingen en het innovatiebeleid in Frankrijk en focust daarbij vooral op life sciences, duurzame energie, nanotechnologie, ict en de automotive industrie. Daarbij signaleren zij zakelijke kansen voor Nederlandse ondernemers.

Projecten

Jaarlijks besteden internationale organisaties zoals de Wereldbank en de Europese Unie miljarden euro's aan projecten. Uit deze projecten komen zeer veel opdrachten. Hier liggen zakelijke kansen voor u.

Bekijk projecten en aanbestedingen (tenders) van deze organisaties op Netvibes. Ook op de website Development Business van de Verenigde Naties vindt u veel projecten en tenders. Om deze informatie te bekijken (en om goed te kunnen zoeken), moet u zich wel abonneren op deze site. Een abonnement kost rond de 600 Amerikaanse dollar per jaar.

RVO.nl ondersteunt verschillende projecten in Frankrijk. Bekijk per sector de lopende en afgeronde projecten.

Service menu right