Zakelijke kansen in Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste Nederlandse afzetmarkten voor consumenten- en industriële producten en diensten. De verwachting is dat dit potentieel alleen nog maar zal toenemen. Waar liggen de kansen voor u?

Hieronder staan enkele kansrijke sectoren uitgelicht. Wilt u meer weten over deze of andere sectoren? Neem contact met ons op!

Health / Life sciences

De Franse markt voor medische hulpmiddelen is de op een na grootste markt in Europa en de op 3 na grootste in de wereld. Een groot deel van de medische hulpmiddelen in Frankrijk wordt geïmporteerd. Kortom, veel kansen voor u als Nederlandse ondernemer in deze sector.

Paris Health Care Week

Wilt u uw kansen in deze sector (verder) benutten? De Paris Health Care Week is een belangrijk jaarlijks event waar u via de Holland Lounge een goede toegang toe heeft. Heeft u interesse? Neem contact met ons op zodat we u op weg kunnen helpen.

Digitale samenleving

In Frankrijk staan digitale toepassingen hoog op de agenda en ook hier liggen kansen voor u. Er is vooral aandacht voor de thema’s cybersecurity, artificial intelligence en virtual reality.

Voor cybersecurity gaan we het komend jaar de kansen voor u beter in kaart brengen en deze aan u presenteren. Op het gebied van Artifical Intelligence zetten we ons in om innovatie, kennis en handel met elkaar te verbinden. De jaarlijkse beurs Erasmus Decartes conferentie is hiervoor het startsein en daarna zullen we dit thema verder invullen al naar gelang de behoefte. Ook de kleinschalige jaarlijkse beurs Laval Virtual biedt informatie en aanknopingspunten.

Circulaire economie en infrastructuur

De circulaire economie is een blijvertje en alle sectoren zullen hiermee te maken krijgen. Met steeds meer aandacht voor circulair denken en inkoopprocessen liggen hier marktkansen voor u als innovatieve ondernemer.

Olympische spelen 2024

De Olympische Spelen van 2024 worden in Parijs georganiseerd. De organisatie van de Spelen kijkt naar groene, veilige en circulaire oplossingen. Voorafgaand aan en tijdens deze Olympische Spelen vinden er grotere infrastructurele werken plaats. Met name hier zien wij marktkansen voor u. Daarom zullen wij rondom dit thema activiteiten organiseren en houden u hiervan graag op de hoogte via onze evenementenpagina.

•    Kansenrapport Olympische Spelen Parijs 2024 (pdf)

Innovatie

Frankrijk beschikt over een goed ontwikkelde industrie in verschillende regio’s. Het IA-netwerk (Innovatie Attachés) Parijs volgt de technologische ontwikkelingen en het innovatiebeleid in Frankrijk en focust daarbij vooral op:
•    health / life sciences
•    duurzame energie
•    nanotechnologie
•    ict
•    automotive industrie

Dit netwerk helpt u bij het signaleren van zakelijke kansen voor Nederlandse ondernemers. Op onze website vindt u Publicaties over innovatie in Frankrijk.

Websites, rapporten en blogs over zakenkansen

Aanbestedingen

Verder komen er ook kansen uit de aanbestedingen van grote internationale organisaties, zoals de Wereldbank en de Europese Unie. U leest hier meer over op de pagina Hulp bij financiering in Europa.

Zakelijke ondersteuning voor u

Wij kunnen u ondersteunen om de markt in Frankrijk te verkennen en te betreden. Hierbij werken wij nauw samen met het Economisch Netwerk Frankrijk (ENF). Het ENF bestaat uit de economische afdeling van de Nederlandse ambassade in Parijs en de Netherlands Business Support Offices (NBSO's) die gevestigd zijn in Lyon en Nantes.

Gezamenlijk ondersteunen wij bedrijven, kennisinstellingen en overheden bij hun ambities op de Franse markt. Als onafhankelijke partners staan wij voor u klaar met onze expertise en ons netwerk. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen.

Service menu right