Zakelijke kansen in Ghana

Via deze pagina vindt u marktrapporten en informatie over actuele projecten en aanbestedingen in Ghana. De mijnbouw is een belangrijke industrie in Ghana. Daarnaast is de olie- en gassector sterk in opkomst, evenals de duurzame energie.

Ook in de watersector liggen er kansen. Het marktrapport Business Opportunities for Water and Sanitation in Ghana geeft hier meer informatie over.

Kansrijke sectoren

RVO.nl en het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten, Netherlands Business Support Offices (NBSO's), Innovatie Attachés en landbouwraden publiceren rapporten over kansrijke sectoren in het buitenland.

Projecten

Jaarlijks besteden internationale organisaties zoals de Wereldbank en de Europese Unie miljarden euro's aan projecten. Uit deze projecten komen zeer veel opdrachten. Hier liggen zakelijke kansen voor u.

Bekijk projecten en aanbestedingen (tenders) van deze organisaties op Netvibes. Ook op de website Development Business van de Verenigde Naties vindt u veel projecten en tenders. Om deze informatie te bekijken (en om goed te kunnen zoeken), moet u zich wel abonneren op deze site. Een abonnement kost rond de 600 Amerikaanse dollar per jaar.

Op de website Aiddata.rvo.nl vindt u een overzicht van projecten in Ghana, die RVO.nl uitvoert in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken. U kunt filteren op onder meer locatie, sector en programma.

VIA Waterfonds: innovatieve oplossingen voor waterproblemen

Het programma VIA Water richt zich op het vinden van innovatieve oplossingen voor waterproblemen in steden in 7 Afrikaanse landen: Benin, Ghana, Kenia, Mali, Mozambique, Rwanda en Zuid-Soedan. Het programma heeft een community waarin kennisuitwisseling centraal staat. Daarnaast kan het VIA Waterfonds kleinschalige innovaties financieren (tot maximaal € 200.000).

Service menu right