Handel tussen Nederland en Golfstaten | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Handel tussen Nederland en Golfstaten

22-07-2020

Wilt u meer weten over de exportmogelijkheden naar de Golfstaten? Cijfers over de handel met de Golfstaten, zoals de import en export, kunnen u op weg helpen. Hieronder hebben we een aantal belangrijke bronnen van handelscijfers voor u op een rij gezet.

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Export en import

Handelscijfers Nederland en de Golfstaten

Nederlandse handelscijfers van het CBS

Zoekt u uitgebreidere import- en exportcijfers over Nederland en de Golfstaten? U vindt deze bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Klik hiervoor bovenaan in het menu op 'Thema’s' en vervolgens op 'internationale handel'. U vindt daar Nederlandse cijfers over de import en export van andere landen. In de tabellen kunt u met de knop 'Landen' een filter instellen om de cijfers van een specifiek land uit de Golfstaten te bekijken.

Een ander handig overzicht is de totale in- en uitvoer naar land. Ook hierbij kunt u als filter een Golfstaat naar keuze instellen.

Handelscijfers EU - Golfstaten

Zoekt u cijfers over de handel tussen de EU en de Golfstaten (GCC)? Dan biedt de pagina Golfregio van de Europese Commissie veel informatie, waaronder een grafiek van de import en de export.

Bekijk ook uitgebreidere statistieken (pdf) van de handel tussen de EU en de Golfregio. Bent u op zoek naar de handelsstatistieken per Golfstaat? Kijk dan in het archief van documenten over de Golfregio van de Europese Commissie.

Internationale handelscijfers van Trade Map

Trade Map is een databank van het International Trade Centre. U vindt er gedetailleerde handelscijfers van ruim 200 landen, inclusief import- en exportcijfers. In de vorm van tabellen, grafieken en kaarten vindt u er informatie die inzicht geeft in:

  • Exportprestaties
  • Vraag op de internationale markt
  • Concurrerende en alternatieve markten
  • Een lijst met importerende en exporterende bedrijven

Als Nederlands bedrijf kunt u via RVO.nl gratis een account aanvragen voor Trade Map. Op de pagina Databanken buitenlandse markten leest u hoe u dit doet.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.