Handel Nederland - Hongarije | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Handel Nederland - Hongarije

08-01-2021

Net als bij andere landen in de regio is de Nederlandse export naar Hongarije hard gegroeid. In 2013 voerden we nog voor zo'n € 2,5 miljard uit, in 2019 lag dit cijfer rond de € 4,3 miljard. Dat is een stijging van 72%. Ook de import uit Hongarije steeg in diezelfde periode hard. De groei was met 32% wel een stuk lager (2013: € 2 miljard, 2019: € 2,8 miljard). Meer weten? Hieronder vindt u de actuele cijfers over de handel tussen Nederland en Hongarije.

Wilt u meer weten over het land Hongarije, zoals het bruto nationaal product, de staatsvorm of andere demografische gegevens? Bekijk dan onze Factsheet Hongarije.

Ziet u zakelijke kansen op de Hongaarse markt? En wilt u graag met iemand sparren over uw plannen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

  Handelscijfers Nederland - Hongarije

  Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Hongarije

  Soort informatieBedragJaartal
  Totale uitvoer€ 4,3 miljard2019
  Totale invoer€ 2,8 miljard2019
  Handelsbalans (positief/negatief)€ 1,5 miljard (+)2019


  Kijk voor de meest recente cijfers over de handel tussen Nederland en Hongarije in de databank Statline van het CBS.

  Effect coronacrisis op handel met Hongarije

  Er is nog veel onduidelijk over de gevolgen van de coronacrisis op de handel met Hongarije. De coronacrisis heeft gevolgen voor de hele wereldhandel, dus ook voor de Nederlandse handel met Hongarije.

  Economische gevolgen

  Voor COVID-19 kende Hongarije een periode van flinke economische groei. Na een stijging van het bbp met 4,6% in 2019 daalde het in het 2e kwartaal van 2020 met 13,6%. Na het versoepelen van de lockdownmaatregelen volgde een sterk economisch herstel. Een grote nieuwe golf zorgt waarschijnlijk voor een daling van het bbp in 2020 met 6½%. In 2021 stijgt het naar verwachting weer met 4%, in 2022 met 4,5%.

  Belangrijkste exportproducten naar Hongarije

  Top 3 uitvoerproducten naar Hongarije

  ProductgroepBedragJaartal
  Elektrische apparaten€ 1,03 miljard2019
  Toestellen voor telecommunicatie€ 396 miljoen2019
  Kantoor- en automatische gegevensverwerkende machines€ 278 miljoen2019


  De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het CBS. Wilt u de hele lijst van uitvoerproducten naar Hongarije bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder export van Nederland naar Hongarije.

  Voorlopige exportcijfers 

  Het CBS publiceert ook voorlopige exportcijfers naar Hongarije over het lopende jaar. Onder 'Perioden' kunt u de maanden selecteren waar u de voorlopige cijfers voor wilt inzien. De gegevens in dit overzicht zijn een inschatting op basis van de op dat moment beschikbare gegevens. Deze cijfers kunnen op een later moment herzien worden.

  Belangrijkste importproducten uit Hongarije

  Top 3 invoerproducten uit Hongarije

  ProductgroepBedragJaartal
  Kantoor- en automatische gegevensverwerkende machines€ 655 miljoen2019
  Toestellen voor telecommunicatie€ 473 miljoen2019
  Elektrische apparaten€ 231 miljoen2019


  De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het CBS. Wilt u de hele lijst van invoerproducten uit Hongarije bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder invoer uit Hongarije door Nederland.

  Voorlopige invoercijfers

  Het CBS publiceert ook voorlopige cijfers over de invoer uit Hongarije over het lopende jaar. Onder 'Perioden' kunt u de maanden selecteren waar u de voorlopige cijfers voor wilt inzien. De gegevens in dit overzicht zijn een inschatting op basis van de op dat moment beschikbare gegevens. Deze cijfers kunnen op een later moment herzien worden.

  Handelsinformatie via TradeMap

  Een andere nuttige bron voor handelscijfers is TradeMap. Deze site wordt beheerd door het International Trade Centre (ITC) van de Verenigde Naties. Voordeel van TradeMap is dat u hier ook inzicht krijgt in niet-Nederlandse handelsstromen. Zo kunt u de Nederlandse cijfers vergelijken met die van andere landen.

  Let op: anders dan het CBS maakt Trademap gebruik van het HS-systeem voor het indelen van de goederenstromen. Hou hier rekening mee bij uw zoekopdracht.

  TradeMap heeft een volledig overzicht van de handelsstromen naar en uit Hongarije. Bovenaan bij 'partner' kunt u het exporterende land selecteren.

  Overzicht handels- en investeringscijfers

  Het rapport hieronder geeft u een overzicht van de import en export tussen Nederland en Hongarije. Ook vindt u in het rapport cijfers over de directe buitenlandse investeringen in Hongarije.

  Meld handelsbelemmeringen

  Ervaart u in het buitenland oneerlijke concurrentie, voorwaarden die uw handel moeilijker maken (handelsbarrières) of maatregelen die de eigen markt beschermen? Meld dit bij het Meldpunt Handelsbelemmeringen.

  Meer informatie

  Bent u tevreden over deze pagina?

  Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
  Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
  De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.